Search

Archives

Pages

Op mijn desktop:

Suggesties, commentaar, ... (klik of schrijf zelf:)e-mail webgang
Laatste titels:

Open Source Jaarboek 2015

Uitzending do 18:00 ** March 3rd, 2016 by wim.webgang **

opensource.com heeft een Open Source jaarboek 2015 uitgegeven. Niet vol blote pinguins, wel een overzicht van projecten en randprojecten uit 2015, geschreven door de (betrokken) community zelf.


Open Source?!
Inderdaad, een zeer ruime term. Een groot deel van de projecten zullen wel onder “Free Software” vallen (GNU GPL licenties). Maar “Open Source” is een ruimere term, dus er zitten zeker ook andere projecten bij. Misschien was het beter geweest de (sub-) titel “Free and Open Source Software” te gebruiken (“FOSS yearbook 2015″?).
De titels van de artikels zijn soms irritant, bv “top 5 programma’s die iedere system admin zou moeten kennen”. Dat doet denken aan de afschuwelijk commerciĆ«le loktitels in de rand van artikels op Amerikaanse media-websites, “Drie soorten fruit die je zeker niet mag eten om te vermageren” enz.
Ik laat dus even bewust de “wervende” getallen uit de titels die ik vermeld.

We bekijken een paar artikels (owncloud, LibreOffice extentions) en geven overzicht van de inhoud (Django, Drupal, Docker, Raspberry Pi, Facebook open source projecten, boeken, games,…).

Meer op

https://opensource.com/yearbook/2015

Lift ^ | Lift v | Comments Off

Comments are closed.