Search

Archives

Pages

Op mijn desktop:

Suggesties, commentaar, ... (klik of schrijf zelf:)e-mail webgang
Laatste titels:

Open IP adres * Microsoft loves Linux * Open Computer project op 48 Volt

i-nieuws 6 na 6 ** March 10th, 2016 by wim.webgang **

Open Computer project op 48 Volt

Het Open Compute project breidt uit. Google heeft aangekondigd mee in het Open Compute project te stappen. Ze duiken op in de “Platinum members”.
Dat is een soort open hardware project voor datacenters, waarbij de deelnemers door het delen van hun kennis proberen hun datacenters goedkoper te maken.
Google bracht zijn kennis over energie-efficientie aan. Ze gebruiken een eigen voedingslijn van 48 volt.
Daardoor moet de server geen transfo hebben om electriciteit van 110 of 220 volt om te zetten naar een lagere spanning. Bij die omzetting gaat bovendien nogal wat energie verloren. Google beweert 30 procent efficiƫnter te kunnen werken op die manier.

Ze gaan hun specificaties nu bijdragen aan het OCP, en dan kan Facebook die ook gaan gebruiken.

Frank Frankovsky richtte het Open Compute project op als chef harware design bij Facebook. Hij verliet ondertussen facebook om een eigen bedrijf te beginnen dat zicht toespitst op opslagcapaciteit voor datacentra.

Bij de leden zitten niet alleen befaamde open source gebruikers als Facebook en Google; ook Microsoft is lid, weliswaar via hun chef voor hun “Cloud” diensten. Dat is Bill Laing, die zelf ook Linux vingers heeft, en die er mee aan werkt om Windows meer en meer op Linux te doen lijken, denk maar aan powershell en het splisten van Windows in een “core” en een interface er boven op.

Microsoft loves Linux
(Hum!?..Verslikt?)
Microsoft heeft een systeem ontwikkeld, gebaseerd op Debian. SONiC heet het, en het is bedoeld om te draaien op switching hardware. Die wordt intensief gebruikt in de Azure Cloud diensten van Microsoft, waar heel wat Linux draait, tot een vierde van de virtual machines volgens the register.
Microsoft is niet van plan om van SONiC een product te maken.
De ontwikkeling past eerder binnen hun inspanningen in het Open Computer Project.

Bovendien zou Microsoft het plan opvatten om een versie van hen databank MS SQL Server te maken voor Linux. Die zou in 2017 uitkomen.

Open IP adres

Microsoft probeert van provider Comcast informatie te krijgen over een ip adres dat een internetgebruiker kan identificeren. Het ip adres is gebruikt voor het illegaal activeren van Windows producten. Microsoft geraakte aan het ip adres doordat Windows computers gegevens doorsturen naar Microsoft servers.

Lift ^ | Lift v | Comments Off

Comments are closed.