Search

Archives

Pages

Op mijn desktop:

Suggesties, commentaar, ... (klik of schrijf zelf:)e-mail webgang
Laatste titels:

Politie in je smartphone * Tien minuten in silicon valley

Uitzending do 18:00, i-nieuws 6 na 6 ** March 23rd, 2016 by wim.webgang **

Politie in je smartphone

Er is een voorstel van de minister van justitie voor aanpassing van de bijzondere opsporingsmethoden. Politiediensten zouden de bevoegdheid krijgen om binnen te dringen in computersystemen en smartphones om onderzoek te doen in het kader van een gerechtelijk onderzoek en mits toestemming van een onderzoeksrechter. Dit mag stiekem gebeuren, wat zou kunnen betekenen: door van op afstand in te breken in het toestel, of andere “begeleidende maatregelen”.
Dit soort regels kan de achterdocht van burgers aanwakkeren en hen ertoe drijven zelf meer veiligheidsmaatregelen te nemen, zoals sterkere wachtwoorden en encryptie gebruiken.
De discussie over versleuteling zal hier dus waarschijnlijk ook oplaaien, zeker nu na de schietpartij in Brussel een massa versleuteld informaticamateriaal werd gevonden.

Tien minuten in silicon valley

In silicon valley, de snelle IT- en internet bedrijven regio in San Francisco, California lijkt in een dipje terecht te komen. Althans als we afgaan op de fastfood leverdienst die op het punt staat te sluiten: de Spoonrocket site is offline. Die raket in hun naam was letterlijk bedoeld bijna, want ze leverden warme maaltijden in 10 minuten tijd. Die maaltijden waren samengesteld door chefs, speciaal voor Spoonrocket, en de bedoeling was goedkoper te leveren dan de prijs om het thuis te maken. Spoonrocket leek net als veel technologiebedrijven in de buurt een beloftevolle startup. Ze haalden in 2013 meer dan 10 miljoen op om het bedrijf op te richten, en draaiden volgens één van de stichters ondertussen positief. Maar er was geld nodig voor een nieuwe investering, en alle toezeggingen van financiers werden één voor één ingetrokken.
Dat is mogelijk slecht nieuws voor de technologie-werknemers in Silicon valley, denkt de oprichter. Niet alleen omdat ze nu hun snelle hap moeten missen, maar ook omdat het een omslag van het klimaat zou kunnen betekenen, het investeringsklimaat dan wel.
Maar eigenlijk is het ook duidelijk dat er sterke concurrentie was, die misschien gewoon beter was, of di betere strategische keuzes gemaakt had. Hun belangrijkste concurrent zette iets hoger in op de kwaliteit en smaak, en iets minder op snelheid. En misschien is de plaatselijke markt voor bedrijven die via een app fastfood aan huis leveren wel verzadigd. Er zou interesse zijn van een overnemer.

Lift ^ | Lift v | Comments Off

Comments are closed.