Search

Archives

Pages

Op mijn desktop:

Suggesties, commentaar, ... (klik of schrijf zelf:)e-mail webgang
Laatste titels:

Onbeperkt internet * Een bod op SCO * 500 verdachten per dag * Gimp 2.4

i-nieuws 6 na 6 ** October 25th, 2007 by wim.webgang **

25/10/2007

Onbeperkt internet

In de buurt van New York werden 13.000 internetgebruikers afgesloten van het internet. Hun provider, Verizon, vond dat ze overdreven veel gebruik maakten van hun draadloze internetverbinding. Maar de klanten hadden zich aangesloten toen er een reklamecampagne liep met de slogan “Onbeperkt internet”. Na de klachten van de afgesloten consumenten greep de overheid in en wist met het bedrijf een overeenkomst af te sluiten om de gedupeerden te vergoeden. Alles samen kostte het Verizon 1 miljoen dollar voor het niet te nauw nemen van de reklameslogan.

Een bod op SCO

Na al de pijnlijke perikelen rond SCO zou je denken dat ze blij zijn als iemand nog een paar dollars wil geven voor overname van het noodlijdende bedrijf dat onder “chapter 11″ staat.
Nu duikt een investeringsfirma op die er 36 miljoen voor over heeft voor de zogenaamde “Unix” verkoper. Maar SCO is niet zomaar een lege doos. Er is nog steeds de minder bekende aktiviteit van mobiele applicaties voor bedrijven. De koper krijgt er wel de 10 miljoen dollar schulden van de beruchte “anti-Linux” rechtszaak bij.


500 verdachten per dag

De lijst van verdachte personen die in de VS wordt opgesteld en bijgehouden ivm de dreiging van het terrorisme, is aangezwollen tot meer dan 750.000 verdachten. Er komen iedere dag gemiddeld 548 mensen bij op de lijst. Sinds 2004, het begin van de lijst, zijn er gemiddeld zo’n 200.000 mensen per jaar bijgekomen. Het initiatief startte na “9/11″ voor een onbepaalde duur. De lijst zou onder meer gebruikt kunnen worden om mensen de toegang tot de VS te ontzeggen bij controle op de vlieghavens.

Deze aantallen wekken niet de indruk dat het een manuele bezigheid is. Om manueel meer dan 500 mensen te beoordelen op het al dan niet verdacht zijn, dat te dubbelchecken, en ze dan aan de lijst toe te voegen zou veel personeel vragen. De continue toevloed lijkt eerder op aavoer vanuit een automatisch systeem te wijzen.

Gimp 2.4

De nieuwe versie van het tekenprogramma Gimp is nu officieel verschenen. Versienummer is 2.4, en bij de nieuwigheden zouden dingen zitten als “scalable bitmaps”, verbeterd printbeheer en kleurenbeheer, enz. De software is vrij te downloaden van de Gimp.org site. Het is vrije software en bestaat voor Linux, Mac, en zelfs voor Windows.

Release notes hier

Lift ^ | Lift v | Comments Off

Comments are closed.