Search

Archives

Pages

Op mijn desktop:

Suggesties, commentaar, ... (klik of schrijf zelf:)e-mail webgang
Laatste titels:

KOffice? Graag…

Uitzending do 18:00 ** May 28th, 2009 by Lydia **

koffice KOffice 2.0 is uitgekomen, en zal vanaf nu beginnen opduiken in toekomstige distributies. Wij haalden op een netbook een half uur voor het programma de laatste “courante” KOffice 1.6 binnen op een openSuse 11.1 met KDE 3.x. vanuit software install. De download (adsl) duurt nog geen twintig minuten.

Lydia chronometreert in de studio de starttijd van de tekstverwerker in vergelijking met OpenOffice.org 2.X:

Tekstverwerker van.. OpenOffice.org KOffice 1.6
Opstarttijd.. OOo Write 20 seconden. KWord 3+4 seconden *

* KOffice KWord 3 “+” 4 want er komt een vraag van welke template je wil gebruiken- waarop we even afdrukten.

Terecht een “lichte” office dus; het kost nauwelijks meer tijd dan het opstarten van een eenvoudige tekstnotepad “Kate”.

Een KOffice ontwikkelaars blog: van Inge Wallin
Een blog over KOffice

Muziek:

  • morgantj_-_caf_connection (van Creative Commons ccMixter site)
  • Rize Up (.?.)

Microsoft beslist
Een monopolie heeft zo zijn voordelen. Je kan de prijzen van produkten hoger zetten dan als je geen monopolie zou hebben. Je kan concurrenten uit de markt drukken, zelfs als ze een beter of goedkoper produkt hebben. En je kan ook beslissen over de “connectiviteit” van de gemiddelde sterveling. Als die bv in Cuba, Syria, Iran, Sudan, of Noord Korea woont, krijgt die bij het inloggen in Windows Live Messenger het volgende bericht te zien: “810003c1: We were unable to sign you in to the .NET Messenger Service.” Dit is bovendien een krachtig signaal naar de Obama regering: die besliste immers om de druk op Cuba te verlichten.

Cuba is trouwens bezig met een eigen Linux versie. Hieruit blijkt alleen maar hoe gelijk ze hebben, en het is onbegrijpelijk dat niet meer regeringen zich de vraag stellen hoever de afhankelijkheid van Amerikaanse Software eigenlijk mag gaan.

Lift ^ | Lift v | Comments Off

Comments are closed.