Search

Archives

Pages

Op mijn desktop:

Suggesties, commentaar, ... (klik of schrijf zelf:)e-mail webgang
Laatste titels:

E-Staking * Anti-versleutelings wetsvoorstel * Facebook haalt Google corifee binnen * Fijn stof

i-nieuws 6 na 6 ** April 14th, 2016 by wim.webgang **

Anti-versleutelings wetsvoorstel

In de VS hebben twee senatoren hun wetsvoorstel publiek gemaakt waarin ze bedrijven willen verplichten om gebruikersgegevens te ontsleutelen op bevel van de rechtbank.
Om aan de wet te voldoen moeten technologiebedrijven verplicht achterpoortjes inbouwen zodat ze gegarandeerd gegevens kunnen ontcijferen.

Facebook haalt Google corifee binnen

Mark Zuckerberg heeft bekendegemaakt dat Facebook Regina Dugan heeft aangeworven.
Regina Dugan werkte vroeger voor DARPA, die onderzoeksprojecten doen voor het Amerikaanse leger.
Ze was gespecialiseerd in contra-terrorisme cybersecurity en werd uiteindelijk directeur van DARPA.

Daarna werd ze bij Google verantwoordelijke voor heel wat onderzoek in de “Advanced Technology and Projects group”, ATAP, dat een soort mobile lab erfde van een vroegere motorola overname. Zo werd er gewerkt aan een modulaire smartphone. Maar de meeste projecten waren waarschijnlijk even geheim als bij DARPA. Toen een fotograaf een foto van haar wou maken in een vergaderzaaltje, moesten eerst de post-its aan de muur overplakt worden met lege. Wat ze voor fotografen niet verborgen was de piratenvlag. Dat was blijkbaar een symbool voor de ATAP afdeling.
Bij facebook zou ze gaan werken aan nieuwe hardware producten, bij een bedrijf dat niet echt om hardware bekendstaat, dus het is nog niet duidelijk wat dat concreet betekent.

Voorbeeld was al apparatuur voor internet connectiviteit (=meer facebookers) en camera/webcams (voor meer visuele inhoud op facebook)

https://www.ted.com/talks/regina_dugan_from_mach_20_glider_to_humming_bird_drone


Fijn stof

Een slachtoffer van de lage olieprijzen is een groot steenkookbedrijf in de VS dat in prive handen was. Peabody energy corp ging failliet nadat de steenkoolprijzen dramatisch zakten. Zij kregen ook concurrentie van de toename van gebruik van schaliegas. De Australische afdeling van het bedrijf blijft wel voortwerken.

E-Staking

Verizon, een Amerikaanse internet, telephonie en tv provider, kreeg te maken met een van de grootste stakingen in de recente VS-geschiedenis. Na een oproep van de “Communications Workers of Amerika”, vakbond legden liefst 40.000 werknemers het werk neer. Daarbij zitten werknemers van zowel klantendienst als technische diensten. Verizon voelde de bui blijkbaar al hangen want ze hebben een groep werknemers, geselecteerd als niet vakbondsleden, speciaal opgeleid om onderbrekingen in de diensten te voorkomen. Maar die enkele duizenden wegen niet op tegen de tienduizenden die nu staken. De werknemers klagen over de werkomstandigheden, gedwongen verhuis, bezuiniging in ziekteverzekering en pensioenen. Ook de inzet van tijdelijke contracten en het offshoren van call centers geeft wrevel.
Ondertussen voert een concurrent van Verizon, Sprint, een originele reklamecampagne die gericht is tegen het opkomende T-Mobile. In een advertentieclipje associeren ze T-Mobile met “ghetto”. Na een golf van protest twitterde de baas een soort verontschuldiging: “was niet bedoeld om iemand te kwetsen”

https://twitter.com/marceloclaure/status/720041363425910784

Lift ^ | Lift v | Comments Off

Comments are closed.