Search

Archives

Pages

Op mijn desktop:

Suggesties, commentaar, ... (klik of schrijf zelf:)e-mail webgang
Laatste titels:

Gigafabriek * Giga Mobiele data * Swift 3 *

i-nieuws 6 na 6 ** June 2nd, 2016 by wim.webgang **

Swift 3

Apple heeft op 31 mei Swift versie 3.0 uitgebracht, of toch een preview ervan; de officiƫle release volgt later op het jaar. Swift is een programmeertaal, en ze hebben die beschikbaar voor Xcode 7.2 op Mac, en voor Ubuntu 14.04 en 15.10. Swift 3.0 is niet compatibel met de vorige versie 2.2. Maar het is wel de bedoeling dat 3.0 compatibel zal zijn met volgende versies.
De officiƫle website is swift.org, de downloads staan swift.org/download/#releases

Gigafabriek

Tesla opent officieel zijn Gigafactory in Nevada op 29 juli. Niet dat de gigafabriek dan helemaal af is, maar ze willen alles wat versnellen. Een deel van de fabriek is al af en er wordt al geproduceerd.
Ze moeten voor de productie van hun electrische auto’s evenveel batterijen hebben als er in 2013 in de hele wereld gemaakt werden. Daarom bouwden ze hun eigen fabriek voor litium ion batterijen.
Het dak bestaat volledig uit zonnepanelen.
Toch levert dat nog niet genoeg energie op om hun hele verbruik te dekken, en vullen ze aan met andere hernieuwebare energievormen zoals windenergie en aardwarmte.
In de enorme oppervlakte van de fabriek worden niet alleen batterijen geproduceerd, maar worden ook grondstoffen gewonnen uit oude batterijen.
De fabriek zou 4 tot 5 miljard dollar gaan kosten.

http://www.bloomberg.com/features/2016-inside-tesla-gigafactory/

Giga Mobiele data

Ericsson, een fabrikant van communicatie-apparatuur, heeft een schatting gemaakt van het mobiele dataverkeer van gebruikers van smartphones, tablets en andere draagbare apparatuur.
Ze komen uit op gemiddeld 22 GB per maand, voor Europa schatten ze .
Een deel van dat verkeer zal komen van IOT toepassingen. Ze verwachten 16 miljard IOT toestellen wereldwijd tegen 2021. Dat is indrukwekkend want daarmee steken ze het aantal pc’s en smartphones voorbij.

Lift ^ | Lift v | Comments Off

Comments are closed.