Search

Archives

Pages

Op mijn desktop:

Suggesties, commentaar, ... (klik of schrijf zelf:)e-mail webgang
Laatste titels:

Moduleer de (soft) synthesizer

Uitzending do 18:00 ** June 9th, 2016 by wim.webgang **

Het programmeervoorbeeld van een synthesizer uit een wavegenerator verder uitgewerkt: als je nu de frequentie-slider (schuifregelaar) in plaats van met de hand te bedienen automatisch kan laten variƫren?

Tussen twee op voorhand gekozen frequenties; te kiezen bij die schuif met een knop “van” en een knop “tot”. En laat die variatie met een bepaalde snelheid verlopen, of beter nog, met een slider in te stellen, live. Dit alles vanuit software op de laptop, dus ter vergelijking de geluiden van een echte analolge synthesizer.

Marthe start ons modulerende synthesizer programma een aantal keren naast elkaar, met verschillende instellingen, op zoek naar illusies. Haar doel: een naar hogere frequenties evoluerend geluid te doen klinken of het naar lagere frequenties beweegt.

Lift ^ | Lift v | Comments Off

Comments are closed.