Search

Archives

Pages

Op mijn desktop:

Suggesties, commentaar, ... (klik of schrijf zelf:)e-mail webgang
Laatste titels:

Twee voor de prijs van één

Uitzending do 18:00 ** June 16th, 2016 by wim.webgang **

Amusement:

En nu serieus:
1 kopen 1 gratis

Volgens een artikel op BoingBoing krijg je bij iedere intel processor er nog 1 extra bij; het enige probleem is dat die verborgen is. En dat hij ook niet bedoeld is om door de gebruiker van de computer gebruikt te worden. Waarom zit die daar dan? In principe om het “beheer” van de computer te vergemakkelijken. Dat kan handig zijn in grote bedrijven waar grote aantallen computers bv kunnen gestart of afgezet worden vanop afstand.
Maar voor andere gebruikers lijkt deze chip niet veel zin te hebben, hoewel hij altijd ingebouwd is en dus mee betaald wordt. Maar de gebruiker zeult niet zomaar extra gewicht mee, de processor vormt ook een immens veiligheidsprobleem. Die processor kan immers van buitenaf bereikt worden, en werkt ook als de computer in slaapstand staat. Het programma dat op die processor draait, heeft toegang tot alles van de computer, ook bv het werkgeheugen dat in gebruik is door de gewone processor, en de netwerkkaart. Het besturingssysteem van de gebruiker kan die aktiviteit van de op afstand bestuurde processor niet zien.

Door deze geheime processor mee in te bouwen in de gewone processorbehuizing, is het onmogelijk om hem uit te schakelen.

Lees:
https://boingboing.net/2016/06/15/intel-x86-processors-ship-with.html

Lift ^ | Lift v | Comments Off

Comments are closed.