Search

Archives

Pages

Op mijn desktop:

Suggesties, commentaar, ... (klik of schrijf zelf:)e-mail webgang
Laatste titels:

e-garet * Wie verdient aan pokemon?

i-nieuws 6 na 6 ** July 28th, 2016 by wim.webgang **

e-cigaret (c) WebGange-garet
Een e-cigaret of electronische sigaret probeert zonder tabak, teer en nicotine het gevoel van een cigaret op een onschadelijke manier te benaderen. Wetenschappelijk onderzoek heeft nu bevestigd wat al vermoed werd: helemaal onschadelijk is het niet. De stoffen in de vloeistof en het proces dat gebruikt worden om het roken te immiteren zijn niet zo onschuldig. Wetenschappers onthullen in een artikel in Environmental Science and technology wat voor schadelijke chemicaliĆ«n vrijkomen bij de “e-cigarette”. De vloeistoffen om de e-cigaret te vullen bevatten bv propyleen oxide, een mogelijk kankerverwekkende stof, en en irritant voor de ademwegen.
De stoffen die worden gegenereerd door de verdamping, bevatten 31 chemische componenten, stellen ze. Stoffen in de uitstoot worden uitgedrukt in nanogram toxische stof per milligram van verdampte vloeistof. De metingen geven waarden aan van tientallen tot duizenden nanogram. De meting van schadelijke stoffen neemt opvallend toe bij herhaaldelijk gebruik van de e-cigaret; ze wordt dus schadelijker. Bovendien is er geen reglementering de de fabrikanten verplicht om te vertellen wat je allemaal inademt met de e-cigaret, althans toch in de VS. De Amerikaanse Food and Drug Administration heeft zijn kwalificatie van roken uitgebreid tot de e-cigaretten.
Bovendien voorzien ze een methode om nieuwe producten van de cigarettenindustrie mee op te nemen in de wetgeving, zodat die niet telkens aangepast moet worden.

http://pubs.acs.org/doi/abs/10.1021/acs.est.6b01741
https://s3.amazonaws.com/public-inspection.federalregister.gov/2016-10685.pdf

Wie verdient aan pokemon?

Het bedrijf dat pokemon oorspronkelijk maakte, waarschuwde dat de huidige rage niet betekent dat zij veel winst maken. De uitvoering daarvan is immers uitbesteed aan een ander bedrijf.

Ondertussen maakte apple wel bekend dat zijn cijfers erg goed zijn. Ze waren voorheen ook al heel erg enthousiast over de zoveelste download van de pokemon app. En de verkoop van iPhones zakt verder in, dus het geld komt elders vandaan.

Skyllyn, een bedrijf dat een helm maakte met “Augmented Reality” wordt waarschijnlijk stopgezet. Vijftig werknemers verliezen dan hun job. Rekeningen van leveranciers blijven openstaan, en wat met de vele voorafbetalingen gebeurt voor bestelde Skylly helmen is nog onduidelijk.

Volgens de site, die nog online is, heeft de helm achteraan in eengebouwde breedhoeklens, en wordt het beeld getoond op de binnenkant van het windscherm. De site aanvaardt echter geen bestellingen meer.

Vorige week maandag, 18 juli, werd duidelijk dat er iets aan de hand was; Martin Fichter meldde zich als nieuwe CEO. Hij kondigde aan dat er gewerkt wordt aan het wegwerken van de achterstand van levering.

De oprichter, Marcus Weller, werd daarmee blijkbaar aan de kant geschoven. Er was ook sprake van een overname door een Chinees bedrijf, en van ruzie tussen aandeelhouders.

Doe het zelf artikel:
Bestbetaalde managers besturen slechtspresterende bedrijven.

Lift ^ | Lift v | Comments Off

Comments are closed.