Search

Archives

Pages

Op mijn desktop:

Suggesties, commentaar, ... (klik of schrijf zelf:)e-mail webgang
Laatste titels:

Hervullen verboden

Uitzending do 18:00 ** September 29th, 2016 by wim.webgang **

Cartridge beschadigd

Het is een oud zeer dat printerfabrikanten goedkope printers op de markt brengen, waarvan de vullingen bij verkoop nogal klein zijn, en de nadien aangekochte normale vullingen nogal duur zijn.
Bedrijven die zorgen voor het hervullen van inktpatronen spelen doorlopend haasje-over met de fabrikanten, die proberen te verhinderen dat hun patronen hervuld worden.
Onlangs kloeg de EFF de situatie aan in verband met HP. Bepaalde HP printers kregen een update via internet, waarbij hun systeem aangepast werd.
Normaal wordt dat gebruikt om kleine foutjes in de software nadien weg te werken met correcties. Maar nu bleek de nieuwe systeemversie ervoor te zorgen dat hervulde cartridges niet meer konden gebruikt worden. De printer meldt doodleuk dat de gebruikte cartridge beschadigd is en vervangen moet worden. Er is nog twijfel over het in werking treden van die foutmelding; het zou kunnen dat in de printersoftware een wachttijd ingeprogrammeerd is, die een bepaalde tijd wacht eer de controle op echte nieuwe hp cardtridges ingaat.

Open brief van EFF
EFF publiceerde een boze brief aan de CEO van HP. Ze vinden dat HP zijn excuses moet aanbieden aan klanten, en de update zo snel mogelijk ongedaan moet maken.
De klanten kochten een apparaat waarmee ze oorspronkelijk wel cartridges van andere merken of hervulde cartridges in konden gebruiken. Hp heeft die toestand veranderd en laat de klanten achter met een minder bruikbare printer, of duurdere prints met originele hp cartridges.

Volgens de EFF heeft hp de update verspreid in maart. En de nieuwe instelling werd nu pas aktief, in september. Het was dus een tijdbommetje. Eén dat bewust werd ingebouwd. Gebruikers die de eerste maanden tevreden waren van hun printer, en die eventueel zelfs aanbevolen hebben aan vrienden, zijn nu de pineut. Bovendien verliezen ze hierdoor miscchien zelf het vertrouwen van anderen.

Vertrouwen
Voor Hp lijkt het nu dus een kwestie van vertrouwen te worden. Hp zou een ‘tijdelijke fix’ uitbrengen om de getroffen gebruikers te helpen:

http://arstechnica.com/information-technology/2016/09/hp-to-issue-optional-firmware-update-allowing-3rd-party-ink/.

Lift ^ | Lift v | Comments Off

Comments are closed.