Search

Archives

Pages

Op mijn desktop:

Suggesties, commentaar, ... (klik of schrijf zelf:)e-mail webgang
Laatste titels:

Vooruitgang * Campagnefinanciering * BBC Micro Bit internationaal

i-nieuws 6 na 6 ** October 20th, 2016 by wim.webgang **

BBC Micro Bit internationaal

De BBC microbit gaat een internationale carriere tegemoet. Het computerbordje was voordien enkel in Groot-Brittanië te krijgen, en zelfs daar lag het niet zomaar in de electronicawinkels. Het was een educatief product van BBC, en werd verdeeld in scholen. In totaal zouden er ongeveer een miljoen stuks verdeeld zijn over scholen in heel het VK.
De microbit is een klein computerkaartje waarop een aantal voelers zijn geïntegreerd waaronder een bewegingsvoeler. Ook heeft het enkele drukknoppen en een rooster van kleine leds, die naar believen gestuurd kunnen worden, om er bv cijfers of letters op weer te geven.
Het project gaat nu samenwerken met andere landen om de micro:bit er te gebruiken. De eerste kandidaten zijn Nederland en Ijsland. Er werd een nieuwe non-profit opgericht om het project verder te ondersteunen en voor vertalingen te zorgen. Volgens een claim zou de interesse om IT-studies te doen met meer dan 10 procent toenemen door kennismaking met de micro:bit. Het project wil vooral de interesse bij meisjes verhogen, die tradioneel iets minder voor die richting kiezen.

http://www.bbc.com/news/technology-37682405

De productie zou gebeuren door premier farnell/Element 14, bekend van de Raspberry Pi. Het toestel zou een 13 pond kosten. De fabrikant verkoopt het in partijen van minstens 90 stuks. Ondertussen wordt er ook al heel wat randapparatuur voor de micro:bit aangeboden.

Campagnefinanciering
Het campagneteam van Hillary Clinton lijkt een grappige manier te hebben gevonden om hun kas te spijzen. Ze dagen supporters uit om telkens Donald Trump een bericht publiceert via twitter, een donnatie te doen. Hoe meer Trump twittert, hoe meer geld het campagneteam van Clinton binnenhaalt. Dit idee circuleerde eerst als grap, toen iemand die zich ergerde aan te tweets van Trump, dreigde telkens een donnatie te doen.
Het campagneteam van Clinton maakte dan een tool die “Troll Trump” heet, en op de pagina klinkt het: “Show Donald that his unhinged rhetoric comes at a cost. Sign up to donate to Hillary’s campaign every time Donald tweets!”, waaronder een knop staat om in te tekenen.

Vooruitgang
Steeds meer auto’s hebben een ingebouwd navigatiesysteem. Maar volgens een onderzoek gebruikt de helft van de eigenaars dat systeem helemaal niet. Soms hebben ze gewoon geen zin om het te leren gebruiken, of weten ze niet wat het kan.
Nogal wat gebruikers zijn gefrustreerd met het ingebouwde systeem, en gebruiken liever hun smartphone of een los navigatietoestel.
Die is veel flexibeler: je kan op voorhand de weg zoeken, en nadien het resultaat meenemen als je uitstapt. Je kan tijdens de rit door een passagier de weg manueel laten wijzigen, wat met ingebouwde systemen niet gaat uit veiligheidsoverwegingen.
Bovendien blijken nogal wat gebruikers gefrustreerd over de dure updates die door de merkgarage uitgevoerd moeten worden op de ingebouwde systemen.
Ford gebruikers hadden dan weer frustratie met het hele ingebouwde infotainment systeem. Daar is zelfs door gebruikers een “class action” rechtszaak gestart om schadevergoeding te bekomen. Problemen waren bv dat het systeem bleef hangen, of helemaal niets op het scherm toont, dat het traag was, dat het regelmatig crasht, enz. Windows gebruikers die dit gedrag menen te herkennen, hebben een punt. Het systeem was aangekocht van Microsoft, en stond helemaal niet op punt. Update na update volgden, maar de klachten bleven. Zelfs topmensen van Ford geraakten zo gefrustreerd dat ze zich moesten bedwingen om het systeem geen klap te geven. In 2014 besliste Ford om Microsoft te laten vallen als leverancier voor het infotainment systeem.

https://www.hbsslaw.com/uploads/case_downloads/myfordtouch/myfordtouch_hagens_berman_third_amended_complaint_redacted_.pdf

Wat denken die gebruikers wel?

http://www.foxnews.com/politics/2016/10/06/fcc-proposal-internet-providers-must-ask-to-share-your-data.html

Valt dergelijke communicatie in Belgie onder het briefgeheim?

http://www.senate.be/doc/const_nl.html

Lift ^ | Lift v | Comments Off

Comments are closed.