Search

Archives

Pages

Op mijn desktop:

Suggesties, commentaar, ... (klik of schrijf zelf:)e-mail webgang
Laatste titels:

Offline, offshore, unplugged, disconnected (incl. RasPi, -Arduino maar +Flora)

Uitzending do 18:00 ** November 10th, 2016 by wim.webgang **

Flora
Marthe zet voet aan wal in Antwerpen na haar rondreis op een gemotoriseerde reddingszeilboot, waar ze zend- en ontvangst-experimenten deed. Ondermeer met een Raspberry Pi (zie foto) met een Adafruit FLoRA GPS breakout board, met een Gtop013 module die 66 kanalen kan ontvangen van 22 verschillende satellieten. (Globaltop datasheet: pdf !!!)


De Flora Gtop vraagt 10 keer per seconde zijn positie op

Datum-tijd, positie in lengte- en breedtegraad, hoogte -

Als je daarnaar luistert op je Raspberry Pi, en die informatie ook allemaal opslaat ben je al snel aan honderden megabytes … opgeslagen per lijn in een tekstbestand (.txt). Allemaal te verwerken informatie; om te zetten, uit te filteren.

Opvallend hoe weinig je kan doen aan boord tijdens het zeilen: geen stroom, geen internetconnectie, geen stabiel werkvlak, enz.

Docking
In een haven, terug aan het internet, is de tijd te kort om alles te doen wat je online wil doen; mailen, uploaden, updaten, downloaden, … Ben je iets vergeten, ontdek je dat pas terug aan boord, op kilometers van de internetverbinding. Aan boord kan je het leven zonder internet terug beleven.

MAS
De boot zelf ligt nu aan het MAS, waar hij zal overwinteren.

Lift ^ | Lift v | Comments Off

Comments are closed.