Search

Archives

Pages

Op mijn desktop:

Suggesties, commentaar, ... (klik of schrijf zelf:)e-mail webgang
Laatste titels:

Voetpadleds * Mozilla 50 * Distributie met mp3 * Kernwapens in komkommertijd

i-nieuws 6 na 6 ** November 17th, 2016 by wim.webgang **

300 dollar Apple boek

Na de macbooks en ibooks heeft Apple nu een nieuwe “coffee table book” uitgebracht. Die verschijnt in twee verschillende groottes: een 16″ versie en een veel grotere 20″ versie. Het is “Designed by Apple in California”, en zowel online te koop als in enkele van hun winkels.
De coffee table book is geen laptop of tablet, het is een gewoon papieren boek, met een sjieke stoffen kaft. In het boek staan alleen foto’s van hun produkten. Maar noem het geen catologus, want ze kosten 200 voor de kleine en 300 dollar voor de grote. Ze zien het als een overzicht van 20 jaar ontwerpen. Het is opgedragen aan Steve Jobs.

Mozilla 50

Mozilla wordt geen 50 jaar, maar is aan versie 50. Dinsdag is ze officieel aangekondigd. Die versie heeft een Ctrl-Tab functie, waarmee je door recent gebruikte tabbladen kan bladeren. Er zou een betere zoekfunctie voor zoeken in een webpagina aanwezig zijn, en ook het afdrukken zou verbeterld zijn. Voor web-ontwikkelaars zijn er ook nieuwe mogelijkheden; zie “Firefox 50 for developers”.Zo is ondermeer de drag en drop code veranderd; de oude code zal niet meer juist geïnterpreteerd worden.

De nieuwe versie is te downloaden bij Mozilla. Linux gebruikers die de updates van hun systeem volgen zullen de update wel vanzelf binnenkrijgen.

Nu bv: OpenSUSE 13.1: Firefox 49.0.2. (waarin het tabbladen wisselen al kan met ctrl-tab).

Voetpadleds

In Las Vegas is een nieuw stukje wandelstraat aangelegd, dat op een alternatieve manier van energie wordt voorzien. Er wordt overdag zoveel mogelijk energie geöogst, ondermeer van de zon. De straatverlichting heeft lichten met een lampekap van zonnepanelen. Een minder gezien toepassing is het oogsten van de kinetische energie van de mensen die er rondlopen. Daarvoor werden speciale tegels geplaatst door EnGoPlanet. Volgens een fabrikant van zo’n systemen geeft een voetstap genoeg energie voor 30 seconden led-licht.

Het geheel bestaat uit een soort domotica voor de publieke ruimte; er werden ook allerlei sensoren voorzien, camerabewaking, en oplaadpalen voor usb-apparaten. De exacte gegevens die hiermee verzameld kunnen worden zijn niet bekendgemaakt, maar er wordt bv gedacht aan meting van luchtvervuiling. De schaal is nog heel bescheiden: vier straatlantaarns en acht kinetische tegels op een kruispunt tussen twee straten.
Het stadsbestuur wil dit pilootproject een kans geven binnen het kader van hun zoektocht naar betere energie-infrastructuur. Na de doortocht van orkaan Sandy in 2012, beseften ze hoe afhankelijk ze voor alles waren van de centrale energiebevoorrading. Door energie uit de omgeving te gebruiken zou er bij noodsituaties veel sneller terug stroom beschikbaar zijn.

Distributie met mp3

Volgens een post van Tom ’spot’ Callaway op de Fedora mailinglist zou Red Hat tot de conclusie gekomen zijn dat de software om mp3’s te spelen kan inbegrepen worden in de distributie, maar die om mp3’s te maken niet. Vroeger werd ook die om mp3’s te spelen niet gebundeld, omdat er patenten op rusten. Ook een traditioneel europese distributie als openSUSE levert de codecs niet mee, je kan die wel onmiddellijk installeren uit een online softwareverzameling.

https://ask.fedoraproject.org/en/question/42073/how-i-can-install-audio-codecs-like-mp3/

http://opensuse-guide.org/codecs.php

Lift ^ | Lift v | Comments Off

Comments are closed.