Search

Archives

Pages

Op mijn desktop:

Suggesties, commentaar, ... (klik of schrijf zelf:)e-mail webgang
Laatste titels:

Arduino starterkit alternatieven: Sainsmart Uno R3

Uitzending do 18:00 ** November 17th, 2016 by wim.webgang **

Sainsmart Uno R3
Eén van de fabrikanten die het open source ontwerp van een Arduino bord gebruikten om een eigen versie te maken is Sainsmart. Het bord dat we vandaag bekijken (sic) is de Sainsmart Unu R3. Ze wijken op een paar details af van het originele ontwerp:

  • door een schakelaar om te kiezen tussen 5V en 3.3 volt (handig om compatibel te zijn met Raspberry Pi componenten).
  • door de data-pinnen uit de standaard aansluitingen (bus om pinnen in te steken) nog eens extra op een andere manier te voorzien, namelijk door een rij pinnen ,met telkens een plus en min pin naast de data pin. Zo kan je een component aansluiten met een stekker (plus, min en data) en een 3-aderige draad. Dat is overzichtelijker dan allemaal aparte draden, en handig dat je onmiddellijk stroom en neutraal aansluitingen hebt zonder ergens te moeten af gaan splitsen.

Starter Kit
Sainsmart heeft een aantal kits met een bord plus componenten, dit is de versie met de UNO controller; een bespreking.

De sainsmart uno (links) in aktie, met een lcd aangesloten (ook op de foto is een raspberry pi, niet in gebruik):

Lift ^ | Lift v | Comments Off

Comments are closed.