Search

Archives

Pages

Op mijn desktop:

Suggesties, commentaar, ... (klik of schrijf zelf:)e-mail webgang
Laatste titels:

Arduino Mega 2560 – Arduino Micro, Toxische accounts

Uitzending do 18:00 ** December 3rd, 2016 by wim.webgang **

Arduino van klein naar groot

Deze week hebben we 2 mooi vormgegeven* doosjes in de studio; één met Arduino Mega 2560 erop, en één met Arduino Micro.
Marthe denkt al dat Sinterklaas het voor haar bracht, maar helaas is het enkel om een “unboxing” in de ether te doen.
* De originele Arduino’s komen uit Italië en herken je aan verpakking met kleuren buiten en zonder kunststof binnen; kunstig geplooid karton beschermt de inhoud.
Ook kenmerkend: in de binnenklep van het deksel lees je: “We love open-source”.

Mega
De Mega is een volledig bord (zoals UNO), maar langer en met meer pin-poorten, eindigend op een dubbelij rij (waar je een stekker met platte data kabel op kan aansluiten).

Micro
De Micro heeft zelf pinnetjes om ergens in te pluggen, bv om hem te solderen op een bord met andere componenten voor een permanente installatie.

Update 03-12-2016: de pootjes van de micro passen perfect op van die kleine breadboards (meestal hebben die achteraan een zelfklevende laag met beschermfolie).


Toxische Accounts
Nu de verkiezingen in de VS voorbij is (*), kijken heel wat mediamensen een beetje verdwaasd terug. Er werd een ongezien harde en vuile campagne gevoerd, met beledigingen van hele bevolkingsgroepen, en het ongecontroleerd spuien van verzinsels en geruchten. Daarvoor werden dankbaar sociale media gebruikt, en die bedrijven beseffen soms nu pas op welke manier zij dat mogelijk hebben gemaakt, en al dan niet mee verantwoordelijk zijn voor de manier waarop hun media gebruikt is.
Twitter reageerde al dat ze strenger gaan toezien en er niet voor zullen terugschrikken om zelfs de account van een president of andere regeringsfucntionarissen te sluiten als ze zich niet aan de regels houden. Ook de Reddit site, een gekende verdediger van de vrije meningsuiting, gaat nu zijn werking aanpassen. De hoofdredakteur werd zelf slachtoffer van een smeercampagne, en hij gaat meer filters inbouwen, en andere technieken gebruiken om de “meest toxische gebruikers” te” isoleren.

Video erfgoed bewaren

In Groot-Brittanië is bij het Brits filminstituut het bewustzijn gegroeid dat TV materiaal van de jaren 70 en 80 opgeslagen is op dragers die op het punt staan hun beeldinformatie te verliezen.
Daarbij zou het gaan over shows, kinderprogramma’s, regionale programma’s, de begindagen van ontbijt-TV, enz., kortom TV-erfgoed. Als het materiaal in optimale omstandigheden wordt bewaard hebben zo nog zo’n 5 jaar om in te grijpen en op één of andere manier een kopie te maken van de beelden. Niet alleen het magnetisch verval van de videobanden is een probleem, maar ook het verdwijnen van de apparatuur om ze af te lezen.
Het BFI werkte een strategie uit voor de komende 5 jaar. Als het materiaal gedigitaliseerd wordt, zou het ter beschikking kunnen komen van iedereen
Wat met de oude videobanden zal gebeuren na het kopieren is nog niet duidelijk. Het is wel duidelijk dat er op een besparing gemikt wordt als de opslagplaatsen vol videobanden vervangen kunnen worden door een kast met digitale opslag. Hopelijk zorgen ze voor een kopietje op een andere locatie.

Lift ^ | Lift v | Comments Off

Comments are closed.