Search

Archives

Pages

Op mijn desktop:

Suggesties, commentaar, ... (klik of schrijf zelf:)e-mail webgang
Laatste titels:

Microsoft versus Google * GPhone

WebGang blog ** November 8th, 2007 by wim.webgang **

08/11/2007


Microsoft versus Google

Stilaan komen ze nu in de praktijk tegenover elkaar te staan, Microsoft en Google. Google deed een langverwachte aankondiging over hun mobiele telefonieplannen.
Ze zullen een “gPhone” uitbrengen, waarbij ze samenwerken met verschillende fabrikanten om een mobiel toestel uit te brengen dat in kracht evolueert naar een pc. Google kiest voor een open weg: ze zullen de software op het mobiel platform laten gebruiken onder de voorwaarden van de Apache licentie. Dat is een open source licentie die oorspronkelijk gemaakt werd voor de webserver Apache, en daar dan ook naar genoemd werd.
Pas de tweede helft van volgende jaar zullen de toestellen effectief in de winkel liggen, althans in de VS.


GPhone

Steve Ballmer ging op een persconferentie in Tokyo tekeer tegen Google. Hij merkte op dat ze niets hebben behalve een persbericht.
Dat Ballmer die aanval op de GPhone in Japan deed was waarschijnlijk niet toevallig. De grootste markt voor de gPhones zou wel eens in Azie kunnen liggen. Providers in Japan en China zouden de gPhones gaan verdelen en dan spreek je toch al snel over miljoenen toestellen. Maar ook in Europa zijn er contacten, met bv T-Mobile in Duitsland, Telecom Italia in Italië and Telefónica in Spanje. Ook fabrikanten van de electronica die in de toestellen zit doen mee; er is sprake van Broadcom, Intel, Qualcomm en Texas Instruments. In de markt van de mobiele telefoons heeft Microsoft nog niet zo veel voorsprong en nog geen monopoly, dus het is moeilijker om de fabrikanten te beïnvloeden om alleen met Windows Mobile te werken. Binnen het segment van de smartphones zou MS zo’n 10 procent halen, tegenover Apple met zijn iPhone zo’n 2 procent. Ballmer lijkt een nieuwe Angst, Onzekerheid en Twijfel-campagne aan te zwengelen (in het Engels bekend onder de afkorting “FUD”).

Lift ^ | Lift v | Comments Off

Comments are closed.