Search

Archives

Pages

Op mijn desktop:

Suggesties, commentaar, ... (klik of schrijf zelf:)e-mail webgang
Laatste titels:

Controllino freak

Uitzending do 18:00 ** March 2nd, 2017 by wim.webgang **

Zoek de Arduino

De Arduino zit verborgen in een behuizing die zich onopvallend in een electriciteitskast tussen de zekeringen nestelt. Hier in de kast rechts zit een Arduino in de vorm van de “Controllino mini”, met in het midden ernaast een voeding, en helemaal links nog een zekering.

Hier onzichtbaar: onderaan zijn schroefaansluitingen voor de draden (ook net als bij een zekering). En ook onzichtbaar: nog een apart relais-bordje omdat een motor bestuurd wordt die linksom en rechtsom moet kunnen draaien, waarbij op dezelfde draad de polarisering omgekeerd moet worden. De motor wordt hier ook mee van stroom voorzien door dezelfde voeding, daarom is die zo groot.

Wel zichtbaar: een dubbele rij pinnen (gpio- waar hier de vier gekleurde draden op aangesloten zijn), een rechtopstaande dubbele rij leds, die tonen welke uitgangen bestuurd worden, wat enorm handig is om te volgen wat je programma doet.
Verder een gaatje met reset-knop, een kleine schakelaar voor de Real Time Clock (aan-af), en een usb-aansluiting. Die laatste is niet zo’n prutserige minie of micro usb, maar wel een goed bereikbare, degelijke vierkante aansluiting zoals op een printer – de platte kant van de usb kabel gaat in je computer.

Morse
Geen scherm, dus als je andere “output” wil dan wat zichtbaar is via de leds, moet je een scherm aansluiten, of rooksignalen geven, of morse of zo.
Bv: bij het starten van het toestel wil je weten welke versie van software er op dit moment op draait. Ik heb het programma zo aangepast dat bij het opstarten de leds een aantal keer knipperen, wat overeenkomt met het versienummer, bv 3 x is versie 3 van de software. De volgende versie zal 4 x knipperen bij het starten.

https://controllino.biz

Lift ^ | Lift v | Comments Off

Comments are closed.