Search

Archives

Pages

Op mijn desktop:

Suggesties, commentaar, ... (klik of schrijf zelf:)e-mail webgang
Laatste titels:

Benjamin over Oscar * Haarfijn

i-nieuws 6 na 6 ** March 9th, 2017 by wim.webgang **

Haarfijn
Minder dan 1 procent van de gebruikers van een Pixel phone van Google kunnen te maken hebben met een defecte microfoon op hun toestel. Volgens het bedrijf is de oorzaak een filterdunne breuk in de soldering van de audiokaart in het toestel. Daardoor werkt geen van de ingebouwde drie microfoons, de twee op de voorkant en één op de achterkant. Het aantal micro’s heeft misschien te maken met de ruisonderdrukkingstechnologie. Behalve drie micro’s heeft zo’n toestel een accelerometer, magnetometer, barometer, vingerafdrukvoeler, en nog andere sensoren. Daarmee valt heel wat informatie te verzamelen.
Alvast minder dan 1 procent moet niet bang zijn voor zijn om afgeluisterd te worden. Misschien iets voor de huidige president van de VS?
Wie meer wel weten over de binnenkant: haal hem uit elkaar!

https://www.ifixit.com/Teardown/Google+Pixel+XL+Teardown/71237

Wie meer wil weten over afluisten, kan terecht bij David Kris. https://www.washingtonpost.com/opinions/how-wiretaps-actually-work–and-whats-really-going-on-here/2017/03/07/8ce93898-027d-11e7-ad5b-d22680e18d10_story.html?utm_term=.a1b23ce279d7

Benjamin over Oscar
Benjamin speelt een beetje vals als hij twee kaartjes naast elkaar laat zien, waarbij het tweede duidelijker is dan het eerste; de tweede foto is namelijk veel lichter. Maar hij heeft natuurlijk wel een punt wat betreft de layout van de kaartjes met de namen van de winnaars van de Oscars. De vormgeving van het kaartje blijkt bijzonder slecht in elkaar te zitten: plaats en letterype van de weinige tekst zitten helemaal fout.

Zie:

https://medium.freecodecamp.com/why-typography-matters-especially-at-the-oscars-f7b00e202f22#.kqyqlg5mo

Lift ^ | Lift v | Comments Off

Comments are closed.