Search

Archives

Pages

Op mijn desktop:

Suggesties, commentaar, ... (klik of schrijf zelf:)e-mail webgang
Laatste titels:

Firefox 3.5 * Virtualbox 3.0 * PostgreSQL * Web Collage

i-nieuws 6 na 6 ** July 2nd, 2009 by wim.webgang **

02/07/2009

Firefox 3.5

Firefox 3.5 scoort in de top 3 van snelste browsers volgens tests op cnet. Ze beweren zelfs dat Firefox 3.5 dubbel zo snel is als Firefox 3.0. Dat heeft veel te maken met een efficiƫntere javascript engine. In de uitvoering van Javascript is hij immers meer dan dubbel zo snel dan zijn voorganger. Bovendien krijgt hij lof voor het voldoen aan de standaarden van html versie 5. Deze resultaten worden gemeten met de acid-3 test.
Wie veel extenties heeft draaien moet er wel rekening houden dat die niet allemaal compatibel zijn met de nieuwe versie.

Test op OS-X: ziet er ook goed uit, kleinere balkjes en anders uitziende tabs.

Virtualbox 3.0

Gisteren, op 1 juli, werd Virtualbox 3.0 aangekondigd op de virtualbox forums. De nieuwe versie zou OpenGL 2.0 bevatten. Virtualbox werkt op Unix-systemen als Linux, Mac en OpenSolaris, en op Windows. Het is een van de projecten van Sun, dat nu ook in handen kwam van Oracle.
Eenvoudig gezegd draait het een ander virtueel ander systeem in een venster op de gastheer.

PostgreSQL

Gisteren, 1 juli, verscheen een nieuwe versie van PostgreSQL. Dat is een databank die met de SQL-taal aangesproken wordt. Aan deze nieuwe versie 8.4 is 16 maanden gewerkt. Er zijn meer dan tweehonderd verbeteringen aangebracht. Het terugzetten van een database backup gaat tot 8 keer sneller, er kunnen nu rechten toegekend worden per kolom, enz. Er is een monitorfunctie om de efficientie van de SQL-vragen te verbeteren, en er is mogelijkheid tot recursieve queries. De volledige lijst is te vinden op de website. Daar kan PostgreSQL ook gedownload worden. In de meeste Linux distributies is de databank inbegrepen of gemakkelijk te installeren via het menu voor software installatie.

Web Collage

Als je een website bezoekt, kan de server kleine stukjes programma laten uitvoeren op je computer. Zo is het zelfs mogelijk dat de server snuffelt in je “history”, de lijst met websites die je voordien al bezocht hebt. Weinig privacy voor een surfer dus, dat beweert Web2.0collage.com. Ze hebben zelfs een demo om het zelf uit te proberen.

Lift ^ | Lift v | Comments Off

Comments are closed.