Search

Archives

Pages

Op mijn desktop:

Suggesties, commentaar, ... (klik of schrijf zelf:)e-mail webgang
Laatste titels:

Electrisch of Hybride * Tor-vervolg * Staartje aan verkiezingen * Bel in stilte de politie

i-nieuws 6 na 6 ** November 22nd, 2007 by wim.webgang **

22/11/2007


Electrisch of Hybride

De website Do It Yourself Car heeft een vergelijking gemaakt tussen 6 wagens die nog niet bestaan. Ze beschrijven 6 modellen die nog niet in productie zijn. Het gaat over EV’s of Electrical Vehicles, electrische auto’s dus. Sommige van die wagens zijn hybride en kunnen zowel op batterijen rijden als op brandstof. Er wordt een doorbraak verwacht in “Full EV’s” of volledig electrische wagens. Die hadden in het verleden te lijden onder beperkte capaciteit van de batterijen, en een zekere onwil door strategisch-commercieel-politieke redenen. Maar nu kunnen die voor een niet te grote afstand gewoon ’s nachts opgeladen worden uit het stopcontact. De oplaadtijd kan erg verschillen: van enkele uren tot meer dan een halve dag. Hybride wagens gebruiken meestal gas als brandstof.
Omdat de wagens die ze beschrijven nog niet in de handel verkrijgbaar zijn op de Amerikaanse markt, zijn ook nog geen prijzen bekend.

vergelijk

Tor-vervolg

Er worden steeds meer vragen gesteld bij het TOR netwerk. Veel van de nodes van het netwerk zouden een bedenkelijk gedrag vertonen. Zo zijn er bij die absoluut geen versleutelde verbindingen aanvaarden, andere die alleen een bepaald soort verkeer aannemen en doorgeven, en er zijn er die zelfs valse sleutels gebruiken. Vooral het laatste jaar zijn het aantal “exit nodes” voor China en de VS zowat verdubbeld. Naast geheime diensten worden ook grote bedrijven en illegale computerkrakersgroepen ervan verdacht eigen exit-nodes te onderhouden.
Heise online, de website van een Duitse uitgeverij van technologietijdschriften, heeft er een artikel over gepubliceerd als gevolg van de “zogenaamde inbraak” door een Zweedse veiligheidsadviseur, die vorige week bekend werd.

De site met de vervalste certificaten deed een “man in the middle” attack. Nadat iemand het gebeuren beschreef in zijn blog, verdween die server van het net.

heise nieuws
exit node man in the middle attack


Staartje aan verkiezingen

Na de vele wantrouwige berichten over electronische stemmachines, computer dus, is er nu een heel concrete stap gezet in de VS. De overheid van California vervolgt een fabrikant van stemcomputers. De fabrikant had wijzigingen aangebracht aan de computers, zodat ze afweken van de goedgekeurde toestellen. Er zouden liefst 972 niet-gecertificeerde machines aan de overheid geleverd zijn. Er wordt een boete gevorderd van 10 000 dollar per machine, in totaal dus 9,72 miljoen dollar. De fabrikant zegt dat de wijzigingen geen invloed hadden op het gedrag van de machine, en er alleen voor moesten zorgen dat de produktiemethode efficiƫnter werd.

Bel in stilte de politie

Een vrouw die bij haar huis aankwam, en zag dat het slot gebroken was, nam stilletjes haar gloedniewe gsm en drukte het nummer van de politie. Toen ze het 911 nummer gevormd had klonk er echter een schril alarmgeluid uit haar telefoon. Ze schrok zich een ongeluk en omdat ze vermoedde dat de inbrekers nog in de woning waren, drukte ze de gsm onmiddellijk weer af. Ze zonderde zich op een veilige afstand van het huis af en belde opnieuw de politie met haar hand op de telefoon om het geluid tegen te houden. Toen ze later navraag deed bij haar telefoonmaatschappij bleek het inderdaad de bedoeling te zijn de gebruiker er attent op te maken dat er een noodoproep wordt gedaan, mogelijk om te vermijden dat men per vergissing dat nummer belt. Het geven van dat signaal is ingebouwd in de gsm zelf. Het zou voorkomen in een aantal nieuwe toestellen van Verizon en Sprint, twee telefoonoperatoren in de VS.

Lift ^ | Lift v | Comments Off

Comments are closed.