Search

Archives

Pages

Op mijn desktop:

Suggesties, commentaar, ... (klik of schrijf zelf:)e-mail webgang
Laatste titels:

Privacy begraven * Platinium Linux

i-nieuws 6 na 6 ** March 30th, 2017 by wim.webgang **

Privacy begraven
Het House of Representatives in de VS heeft juist de Amerikaanse internetgebruikers hun privacy begraven volgens the Register. Met 215 stemmen tegen 205, dus tien stemmen verschil, werd een nieuwe wet goedgekeurd waarbij de kabelmaatschappijen vergaande toelating krijgen om gegevens van gebruikers te verhandelen.
AT&T, Time Warner Cable, enz, kijken zo uit naar miljarden inkomsten uit het veilen van gegevens van hun internetgebruikers. Het verhandelen van de gegevens kan zonder toelating, zelfs zonder bewustzijn van de gebruikers. Het is de providers 30 dollar per gezin per maand waard, en als ze het kunnen combineren met gegevens van tv-kijken, tot het dubbele.
Kort voordien was de regelgeving nog dat de maatschappijen uitdrukkelijke toestemming moeten hebben. Gevolg daarvan was dat ze abonnementen aanboden aan lagere prijzen voor gebruikers die vrijwillig hun gegevens afstonden. Sins de verkiezing van Trump zijn de regels echter omgedraaid. Gebruikers zijn er aan voor hun privacy voor onbepaalde tijd en de providers wrijven zich in hun handen voor de mogelijke miljarden aan inkomsten.

Platinium Linux
De Linux stichting heeft er een nieuw platinium lid bij: AT&T. Het is absoluut niet verwonderelijk dat grote telekombedrijven interesse hebben in Linux, veel infrastructuur draait er immers op. “Waarom ze zo lang gewacht hebben?” is eerder de vraag. In ieder geval krijgen ze nu een zitje in de raad van bestuur van de Linux Foundation. Ze hadden pas miljoenen lijnen code overgedragen aan de Linux Foundation. Die behoorde tot het ECOMP project. En daarnaast nog het nieuwe ONAP project, wat staat voor Open Network Automation Project.
Dat project bevat direct bruikbare code van AT&T zelf en andere bijdragen van de Open-O community errond. AT&T zit in een overgang naar een stadium waarin software een hoofdrol begint te spelen. Ze benadrukken dat open source nieuwe ontwikkelingen versnelt. En ze willen graag wereldwijd de standaard zetten voor SDN en NFV technologie├źn.
SDN: Software Defined Networking (vooral gebruikt in data centra)
NFV: Network Function Virtualisation (gebruikt voor load balancers, firewalls, intrusion detection devices en WAN accelerators)

Lift ^ | Lift v | Comments Off

Comments are closed.