Search

Archives

Pages

Op mijn desktop:

Suggesties, commentaar, ... (klik of schrijf zelf:)e-mail webgang
Laatste titels:

Vrije radio, wraak van de fabrikant

Uitzending do 18:00 ** April 6th, 2017 by wim.webgang **

De radio
Marthe heeft gasten in de studio van het seed journey project..

En verder een hoop hardware, met inspiratie uit Parijs?:
Zender-Marthe-20170406
(hier herken je een klein fm zendertje, met batterijvoeding – niet afgebeeld- en een audio ingang in de vorm van een mini jack stekker)

Hoe vrij kan een radio zijn: zelfgebouwd, lokaal uitzenden, mobiel…

p-node.org: devices, doc bevat alle documentatie van de dingen die ze hebben gemaakt.
http://p-node.org/metaradio/

translocal.jp


Dit apparaat is wat geavanceerder; je kan van verschillende bronnen op de ingang uitzenden: stream, audio in, bestanden.
Je herkent misschien het voor zelfbouwprojecten populaire vierkante (“nokia”) scherm, en de vorm van een radio voor de printplaat.

In onze uitzending valt minder te herkennen; geluiden van experimentele sessies met hardware. Ok, het klinkt als wraak van de radio.

Wraak van de fabrikant

Het lijkt een script voor een thriller: je koopt een product -niet zomaar een product, een afstandsbediening voor de toegangdeur tot je garage (en huis?). Je bent om één of andere reden niet tevreden. Je schrijft er een artikel over op één of ander online forum. De fabrikant leest het. Dan zou je in een normaal scenario verwachten dat die je vriendelijk benadert en alles doet om het mogelijke probleem op te lossen.
Het kan ook anders aflopen. De maker van de app, want dat is het, is zo boos op je negatieve bespreking, dat hij je app buiten gebruik stelt. Dat doet hij door de verbinding van het serienummer van je app te weigeren op de server; hij wordt gesuggereerd om zijn geld terug te vragen via het platform waar hij de aankoop deed (begint met een A).

Een app op je smartphone om je garage te openen, hmmm. Via de server van iemand anders? Hmmm. Sommige mensen vragen er gewoon om …

https://arstechnica.com/information-technology/2017/04/iot-garage-door-opener-maker-bricks-customers-product-after-bad-review/

Lift ^ | Lift v | Comments Off

Comments are closed.