Search

Archives

Pages

Op mijn desktop:

Suggesties, commentaar, ... (klik of schrijf zelf:)e-mail webgang
Laatste titels:

In your face

i-nieuws 6 na 6 ** May 18th, 2017 by wim.webgang **

In your Face

Facebook krijgt een boete van 110 miljoen euro van de Europese Commissie. Aanleiding is de leugenachtige verklaringen die Facebook aflegde over de overname van WhatsApp in 2014.
Toen had Europa zijn bezorgdheid geuit over de combinatie van gegevens van WhatsApp accounts en die van de Facebook gebruikers. Daarmee zou Facebook meer te weten komen over gebruikers, zonder dat die zich kunnen verweren. Facebook antwoordde toen dat het technisch zelfs onmogelijk zou zijn om die gegevens met elkaar te combineren op een automatische manier.
Maar ze betaalden natuurlijk niet voor niets 19 miljard voor de overname van WhatsApp.
En ze probeerden achter de rug van Europa toch de gegevens aan elkaar de linken. Dat lijkt ondertussen goed te lukken, maar dat zint de Europese Commissie niet, en vandaag sprak die een boete uit van 110 miljoen Euro.
Facebook lijkt er niet echt van wakker te liggen. Ze geven toe dat in hun verklaring van toen inderdaad een foutje stond. Ze riskeerden een boet van 10 % van hun omzet, en dat zou rond 200 miljoen Euro geweest zijn.

Lift ^ | Lift v | Comments Off

Comments are closed.