Search

Archives

Pages

Op mijn desktop:

Suggesties, commentaar, ... (klik of schrijf zelf:)e-mail webgang
Laatste titels:

Printerspion

Uitzending do 18:00 ** June 15th, 2017 by wim.webgang **

Niet alleen de printers van de NSA zijn aangetast door spionagesoftware die ongemerkt watermerken zet.
Vorige week vroeg ik me in het programma af of er dan geen lijst bestaat van “besmette” printers, of van vrije printers, en ja die bestaat, en wel op de site van de EFF die we vermeld hebben.

Hieronder de lijst van wie wel / wie niet, en de EFF roept gebruikers op om mee te werken aan hun onderzoek.

Ze hebben speciale bestanden voorbereid, die ja kan printen, en het resultaat naar hen opsturen.

De lijst is indrukwekkend, en je kan je afvragen of de fabrikanten (of modellen) die geen gele puntjes drukken, misschien een andere, nog niet ontdekte manier hebben?

Kijk of je printer erbij is:
https://w2.eff.org/Privacy/printers/list.php

Coderdojo
Voorbije weekend ging in Antwerpen, onder de schaduw van de oudaan, een coderdojo door. Kinderen vanaf 7 jaar kunnen er leren programmeren, robots besturen, websites maken, enz.
Geen schooltje nochtans, eerder een soort open werksessies met ondersteuning van hardware en uitleg, maar geen lesjes. Er is weinig tot niets afgelijnd, behalve de tijd. En op het einde geven de kinderen redelijk spontaan een “presentatietje” van hun resultaten. Maar tussendoor delen ze ook doorlopend kennis en plezier.
En hoewel ik scpetisch stond over kinderen leren programmeren terwijl ze maar net kunnen lezen/schrijven, was ik aangenaam verrast hoe een programma als Scratch de kinderen vooruitstuwt met beeld, geluid en programmeeropdrachten (vermomd als opdrachtblokjes met kleuren en vormen die de functie mee verduidelijken – bv een loop heeft de vorm van een naar rechts gekantelde U, zodat de opdrachten er echt “binnen” de loop gezet worden. Vrij snel blijken de ouders even enthousiast als de kinderen. Als die bv even naar het toilet zijn schieten de ouders naar het toetsenbord en proberen zelf wat dingen uit, waarop de kinderen verontwaardigt hun computer terugeisen als ze binnenkomen…

Lift ^ | Lift v | Comments Off

Comments are closed.