Search

Archives

Pages

Op mijn desktop:

Suggesties, commentaar, ... (klik of schrijf zelf:)e-mail webgang
Laatste titels:

Internetsnelheid

i-nieuws 6 na 6 ** June 11th, 2017 by wim.webgang **

Internetsnelheid
Uit een wereldwijd onderzoek blijkt dat Europese, en vooral dan de scandinavische landen er goed scoren in internetsnelheid.
België zit daar net achter, rond de 10e plaats, in de buurt buurlanden als Duitsland.
Ook voor mobiele internetsnelheid zitten we goed met gemiddeld 16,2 Mbit/s, maar Duitsland en VK zitten daar beduidend boven met 24.1 en 26 kbit/s.
Datatrafiek over mobiele apparaten is de laatste 5 jaar vertienvoudigd, terwijl gesprekken ongeveer gelijk gebleven zijn.

België bij de snelste internettoegang uit akami onderzoek:

https://www.akamai.com/us/en/multimedia/documents/state-of-the-internet/q1-2017-state-of-the-internet-connectivity-report.pdf

Virtuele server reëel down

In Nederland deed zich een probleem voor bij een provider van virtuele servers of clouddiensten, Verelox. De servers van klanten en de website van het bedrijf in Den Haag waren plots niet meer bereikbaar vorige donderdag.
Voor klanten van de clouddiensten waren hun virtuele servers wel plots heel reëel down. Het duurde even voor het bedrijf begreep wat er gebeurd was, en nog langer eer de klanten het begrepen. Aangezien de site van het bedrijf zelf ook van het net was, konden ze nergens informatie vinden, ze kregen ook geen mail of zo. Het bedrijf was helemaal van het net verdwenen, mogelijk hadden ze zelf de verbinding met het internet volledig verbroken.
Een dag later bleek hoe het kwam. Volgens een verklaring van het bedrijf had een ex-werknemer van Verelox, een vroegere admin, alle servers gewist, en alle gebruikersdata. Dus zowel de eigen servers, webservers van het bedrijf waren gewist, als ook alle virtuele servers en clouddiensten van de klanten.
Een van de klanten getuigde op een online platform over clouddiensten dat hij zo’n 300 Gb op die server had staan. Als hij een backup had en hij die zelf zou moeten terugzetten zou hij wel even bezig zijn.
Ondertussen begon Verelox stilaan zijn systemen terug in gang te krijgen en zijn diensten in bv Nederland, later in andere landen.
Ondertussen werd ook duidelijk hoe de ex-admin zo veel schade kon aanrichten. HIj installeerde een achterdeurtje, waardoor hij in het systeem binnenkon. Het bedrijf moest voor de zekerheid alle systemen terug vananf nul installeren en dan de gebruikers data er in importeren.

https://www.lowendtalk.com/discussion/116329/what-s-up-with-verelox-being-down

https://www.lowendtalk.com/discussion/116329/what-s-up-with-verelox-being-down

Lift ^ | Lift v | Comments Off

Comments are closed.