Search

Archives

Pages

Op mijn desktop:

Suggesties, commentaar, ... (klik of schrijf zelf:)e-mail webgang
Laatste titels:

Afpersing met afbetaling * Eigenaardig jaar bij Uber * Slimme huishoudapparaten

i-nieuws 6 na 6 ** June 22nd, 2017 by wim.webgang **

Afpersing met afbetaling

Een bedrijf dat webservers verhuurt zag zijn computersysteem gekraakt worden door een ransomware bende.
Meer dan 150 servers werden aangetast en duizenden websites van klanten werden getroffen.
Volgens de TrendMicro website werd de Erebus ransomware software gebruikt. De serversoftware die het bedrijf gebruikte was misschien lang niet geupdate, er is sprake van een Linux kernel van 2008 en webserversoftware van 2006.
De afpersers eisten meer dan 500 bitcoins om de sleutel te geven om de bestanden terug te ontsleutelen. Misschien klinkt 500 niet veel, maar de waarde daarvan zit rond 1,5 miljoen dollar. De hosting provider had die niet zomaar rondslingeren, en begon te onderhandelen met de afpersers. Ze kwamen tot een akkoord dat eerder rond 1 miljoen dollar lag, en het bedrijf kreeg de mogelijkheid om in 3 schijven te betalen.
Over de achtergond van de afpersers is nog niets geweten, maar politiek zou een rol kunnen spelen, de getroffen provider was immers een Zuid-Koreaans bedrijf. Ze hebben hun eigen website wel (nog/terug) online: www.nayana.com

Linux gebruikers moeten niet denken dat ze vanzelf veilig zijn..

Terugkijken op een heel, heel eigenaardig jaar bij Uber
Dat was de titel van een blog-post van Susan Fowler, die erin vertelde wat ze meemaakte toen ze een jaar lang bij Uber werkte. Vanaf de eerste dag dat ze in haar team terechtkwam werd ze al door een manager onder druk gezet en kreeg ze te maken met sexuele intimidatie. Haar verhaal verscheen op 19 februari, en zorgde ondertussen voor een kettingreaktie, waarbij uiteindelijk CEO aftrad. Er werden verschillende onderzoeken opgestart, en er werden ondertussen al 20 mensen ontslagen. Het was na onderzoek duidelijk dat de hele bedrijfscultuur dat gedrag afdekte, en dus lag de verantwoordelijkheid bij de top. Gisteren trad dan de CEO, Travis Kalanick af, onder druk van andere aandeelhouders.
Ze willen dat er een ommezwaai gebeurt in het bedrijf. Uit de blog bleek dat er bij Uber nog maar 3 % vrouwen overbleven in de technische jobs.

Susan Fowler, één van de onderzoeksters bij Uber hield zich bezig met “microservices”, en ze pleitte ervoor om in de wildgroei van microdiensten een standaard op te stellen. Zo moet het gemakkelijker worden om de micro-diensten te gebruiken, en met elkaar of andere software te laten communiceren. Stabiliteit, betrouwbaarheid, beschikbaarheid, schaalbaarheid, snelheid zouden er wel bij varen.
Ze schreef er een boek over, en sprak op verschillende gelegenheden. Ondanks haar kennis is ze ondertussen vertrokken bij Uber, waarna ze een artikel schreeef op haar blog over de sfeer bij Uber: “Reflecting on one very, very strange year at Uber”.

De blog is nog te lezen op: https://www.susanjfowler.com/blog/2017/2/19/reflecting-on-one-very-strange-year-at-uber
Interview met Susan Fowler over microservices:
https://www.oreilly.com/ideas/why-you-should-standardize-your-microservices

Slimme huishoudapparaten
Het lijkt erop dat de fraude van de autofabrikanten met hun dieselmotoren geen alleenstaand geval is. Europa kijkt nu naar huishoudapparaten, en die zouden meer energie verbruiken dan ze aangeven in hun documentatie. Bovendien zouden sommige apparaten ook software hebben die herkent dat er een test wordt uitgevoerd, en op dat moment het energieverbruik verlagen.
Een tv zou bv kunnen herkennen dat er een bepaalde test word uitgevoerd doordat het de beelddata herkent. Dan schakelt het een aantal parameters lichtjes om naar meer energiezuinige waarden, bv minder helder beeld, om een beter testresultaat te krijgen.

Lift ^ | Lift v | Comments Off

Comments are closed.