Search

Archives

Pages

Op mijn desktop:

Suggesties, commentaar, ... (klik of schrijf zelf:)e-mail webgang
Laatste titels:

achterdeurtjes * Mini antennes * Chrome verdediging * Roku OS nummer 1 * Privacy in India

i-nieuws 6 na 6 ** August 24th, 2017 by wim.webgang **

Achterdeurtjes

Google is nog altijd bezig zijn app store uit te kuizen. Ze hebben nu enkele honderden apps verwijderd nadat onderzoekers ze aanwezen als “achterdeurprogramma’s”. De meesten bevatten een advertentieplugin die gebruikt wordt om spyware binnen te halen.
De programma’s zelf werden aangeboden als reisplanners, leerapps, apps voor het opvolgen van je gezondheid, fitnessprestaties, weer, enz.
De onderzoekers die het ontdekten zagen dat de malware apps samen miljoenen downloads haalden.
Sommige app ontwikkelaars die niet beseften dat ze een malware toolkit gebruikten, kregen kans om hun app uit te kuisen. Het probleem was een tool die eerst wel goed werkte, maar zo geprogrammeerd was dat hij daarna zichzelf update. Met die update werd de malware geïnstalleerd. Dus niet alleen de gebruikers van die apps waren slachtoffers, maar ook de ontwikkelaars van die apps.

Chrome verdediging
Google heeft ook zijn Chrome browser aangepast om gebruikers beter te beschermen tegen malware. De browser waarschuwt nu als er iets verandert aan de proxy instellingen. Via die proxy instellingen kan malware het internetverkeer van een gebruiker ongemerkt afleiden naar eigen servers. Dat doen malware makers bv om advertenties in te lassen om daar geld mee te verdienen. Met de waarschuwing komt ook een keuzeknop om de instellingen terug standaard te zetten, zodat gewone gebruikers zonder veel kennis van zaken de situatie met één klik kunnen rechtzetten.
De proxy verdediging is een jaar lang getest, en gaat nu breder verspreid worden via Google Chrome met bijnaam Canary en versienummer v62.x.

Mini antennes
Een onderzoeker aan de universiteit van Boston heeft een studie uitgegeven waaruit blijkt dat er een nieuw type antenne ontwikkeld kan worden die veel kleiner is dan de huidige. Het systeem gebruikt een combinatie van piezo-magnetisch en piezo-electrisch materiaal.
Labo-proeven tonen aan dat de antennes tot honderdduizend keer efficiënter zijn.
De antennes kunnen zeer klein zijn, tot millimeters, en laten weer heel wat nieuwe toepassingen toe.
Natuurlijk is het nog afwachten wat het effect zal zijn van een normale electrische-magnetisch-akoustisch gemengde omgeving in plaats van een speciaal afgeschermd labo.


Privacy in India

Het hooggerechtshof in India heeft unaniem beslist dat privacy een grondrecht is. Die uitspraak is belangrijk, want India is bezig met het uitrollen van een groot programma om iedereen te identificeren. De overheid had zich niet al te veel zorgen gemaakt over de privacy, want ze beschouwde dat niet als een verworven recht. Vroeger waren er ook al klachten over het slecht uitgebouwde en slecht beheerde systeem.

Roku OS nummer 1

Linux is niet alleen het meestgebruikte besturingssysteem voor smartphones, maar ook voor streaming media spelers. De Roku media player is nummer één geworden in de VS, voor Amazon en Chromecast. Roku bracht bijna tien jaar geleden zijn eerste netflix player uit, gebouwd op een Linux kernel.
De Roku players zijn echter gesloten apparaten, de Linux die erin zit is niet rechtstreeks bereikbaar voor de gebruikers. Ze noemen het Roku OS. Ze voldoen wel aan de licentieafspraken van Linux, en publiceren ook de nodige softwarewijzigingen die ze doen aan het systeem op roku.app.box.com.

Maar Roku doet het dus steeds beter, en ze zijn volgens de Wall Street Journal onderweg naar een beursgang.

Hieronder de link naar de Open Source software

https://roku.app.box.com/v/RokuOpenSourceSoftware

https://www.roku.com/separatelylicensedcode

Lift ^ | Lift v | Comments Off

Comments are closed.