Search

Archives

Pages

Op mijn desktop:

Suggesties, commentaar, ... (klik of schrijf zelf:)e-mail webgang
Laatste titels:

Malware (Protection) Engine * Technologiehonger * Energie-misrekening * Decompiler

i-nieuws 6 na 6 ** December 14th, 2017 by wim.webgang **

MalwareEngine
Malware (Protection) Engine

In de VS ontstond commotie rond de antivirus- en computerbeveiligingsfirma Karspersky, bekend van antivirussoftware voor Windows. De overheid verdacht hen ervan meegewerkt te hebben met Russische geheime diensten, waardoor Amerikaanse geheime informatie zou uitgelekt zijn. Heel wat overheidsdiensten zegden hun contract op met het bedrijf dat in principe zijn hoofdzetel in Groot-Brittanië heeft, maar ook sterke banden heeft met Rusland. Er zijn nog verschillende andere antivirus en beveiligingssoftware voor Windows, en het Microsoft beweert nu ook zelf de veiligheid van zijn Windows systemen te onderhouden, dankzij een “Malware Protection Engine”, afgekort MPE.
De MPE scant normaal alle nieuwe bestanden die op het systeem binnenkomen. Het handige is dat alzo snel malware ontdekt kan worden. Het probleem is dat de MPE daardoor ook het meest interessante doel van malware geworden is; je bent zeker dat de MPE een bestand leest, helemaal in het begin als het een systeem binnenkomt. Als je een manier vindt om MPE zelf aan te vallen, zit je goed als hacker.
Helaas zat er een geheugencheckfout in de MPE, en daardoor zou een speciaal geprepareerd bestand kunnen inbreken in de computer langs de MPE. Zo werd de “Malware Protection Engine” bijna een “Malware Engine”. Er werd niet gewacht op de normale updates, maar er werd hals-over-kop een update voor MPE uitgebracht.

TechnologieHonger
Technologiehonger

Meer dan zevenhonderdduizend bewoners, of één op vier zitten op de rand van ondervoeding, een kwart daarvan zijn families met kinderen. Tweehonderdduizend maaltijden per dag worden verdeeld door een voedselbank. Plaats van het onderzoek: Silicon Valley.
De rijzende huurprijzen onder druk van de high-tech bedrijven heeft gevolgen voor de rest van de bevolking die er toevallig ook woont.
Die zijn daarom zelfs niet werkloos; er zijn genoeg werkende mensen die in een garage wonen, of in hun auto.
Silicon Valley huistvest bedrijven als Google, Facebook, Youtube, Netflix, eBay, Adoba, Oracle, Tesla en ook meer oorspronkelijke hardware of “silicium” bedrijven als Intel, AMD, Cisco, IBM, Apple, HP, Sun, enz.
De voedselbank in het centrum van Silicon Valley heeft dan wel het voordeel van kapitaalkrachtige sponsors als Facebook.

EnergieMisrekening
Energie-misrekening

Los van de Trump-politiek begint in de VS begint zonne-engergie, gecombineerd met batterijopslag, gas te verdringen als opwekker van energie. De netto kost ligt gewoon lager.

Volgens uitspraken op electrec.co zouden na 2020 zelfs geen peaker-plants meer gebouwd worden, omdat batterijen goedkoper zouden zijn.

Dat betekent dat er nog weinig gas-installaties worden bijgebouwd. En dat kost dan weer banen, bij bv General Electric meer dan tienduizend wereldwijd.

Het bedrijf heeft zich volgens analysten serieus mispakt aan de evolutie van de hernieuwbare energie, want zo kochten een paar jaar geleden nog een afdeling van een Franse concurrent over.

Decompiler
Decompiler

Avast heeft een open source decompiler uitgebracht op GitHub. Ze werkten zeven jaar aan dit programma, dat computerprogramma’s analyseert, en omzet naar broncode. Die broncode is leesbaar voor programmeurs, en die kunnen daarmee zien wat een programma juist doet. Eén van de doelen is het controleren van de programma’s van de vele Internet Of Things apparaten.

https://github.com/avast-tl/retdec

Lift ^ | Lift v | Comments Off

Comments are closed.