Search

Archives

Pages

Op mijn desktop:

Suggesties, commentaar, ... (klik of schrijf zelf:)e-mail webgang
Laatste titels:

DRM muur brokkelt af * Apple en koffie * Afgeremd door Vista

i-nieuws 6 na 6 ** December 27th, 2007 by wim.webgang **

27 12 2007

DRM muur brokkelt af

Het DRM systeem dat door de Amerikaanse media-industrie is opgezet om de bewegingsvrijheid van mediabestanden op computers te beperken, verliest steeds meer grond. Hoewel grote muziekgroepen mee achter het systeem zaten, haakt alweer een groep af, deze keer Warner Music. Dat was vroeger een fervent aanhanger, maar topman Edgar Brofman gaf toe dat het geen goed idee was ten oorlog te trekken tegen hun eigen klanten. Ze gaan in de toekomst ook DRM vrije muziek aanbieden via Amazon. Eerder kreeg het DRM systeem ook al de wind van voren van Apple voorman Steve Jobs, die eigenlijk van het DRM systeem afwil dat momenteel de muziek van Apple’s downloadshop Veel klanten hebben er een aversie tegen, en Apple doet uitschijnen dat het het systeem opgelegd heeft gekregen van de platenfirma’s.

Apple en koffie

Apple heeft nu wel een mobiele telefoon op de markt gebracht, maar behalve bellen en muziek was nog niet echt duidelijk waarvoor het apparaat moest dienen. Apple heeft een traditie van verrassende toepassingen en lijkt dat ook nu weer waar te maken richting … koffie. Ze zouden het mogelijk maken om via hun toestel een koffie te bestellen in een keten van hippe koffiehuizen, nog voor aankomst in de betreffende zaak. Eens binnen en een tafel gezocht, wordt de electronische klant verwittigd door een knipperende gsm dat zijn koffie klaar staat, en hij voorbij de rij wachtenden kan gaan om aan de kassa zijn koffie af te rekenen en mee te nemen. Apple zou een patent hebben aangevraagd op “draadloos bestellen”.


Afgeremd door Vista

Microsoft moest bij het invoeren van Vista een paar stappen terugzetten, en werd zelfs verplicht om terug XP aan te bieden, zijn vorige besturingssysteem. Klanten ergerden zich aan de incompatibiliteit, onder meer van de user interface (zowat alle gebruikshandelingen veranderden), en de trage werking op nieuwe hardware. Computerverkopers voelden hun verkopen geremd door de aarzeling van de klanten. Volgens technologie guru Walter Mossberg zou het systeem ook een beperking zijn voor een nieuw product als Dell’s XPS one. Dat is een zichtbaar door iMac ge├»nspireerd toestel, een scherm + computer in 1 stuk op een gebogen metalen voet en met een origineel klavier. Technisch zou het toestel de Mac zelfs voorbijsteken, maar in gebruik blijft het achter want OS-X Panther is een sneller en beter systeem volgens hem.

zijn website: Gizmodo.com.

Lift ^ | Lift v | Comments Off

Comments are closed.