Search

Archives

Pages

Op mijn desktop:

Suggesties, commentaar, ... (klik of schrijf zelf:)e-mail webgang
Laatste titels:

Nieuwe OS-X en Windows versies * Media op zoek naar geld * Onschuldige RFID

i-nieuws 6 na 6 ** August 6th, 2009 by wim.webgang **

06/08/2009


Nieuwe OS-X en Windows versies

Een van de problemen die niet aangepakt worden bij de nieuwe Windows 7 is het stroomverbruik van Microsoft’s Windows als het gedraaid wordt in een virtuele machine of in “dual boot” op Mac. Ook Windows 7 zal geen verlichting zijn voor de batterij, integendeel. Een tester van CNet zag zijn batterij leeglopen bij het draaien van Windows 7 in bootcamp op zijn mac laptop. In plaats van 5 tot 7 uur kon hij nog geen twee uur werken op een volle batterij.
Van het Mac OS-X is een update beschikbaar: versie 10.5.8 Combo update; die zowel verbeteringen als bugfixes voor beveiligingsproblemen bevat.

Cnet Windows on macbook pro
Boot Camp bevindt zich in Applications/Utilities folder op mac.
De laatste drivers van Apple’s Boot Camp dateren al van 2008 dus je zou kunnen verwachten dat een update mogelijk is.

Media op zoek naar geld


Rupert Murdoch, eigenaar van ondermeer mediabedijf “News Corporation”, heeft aangekondigd al hun nieuwsberichten betalend te gaan maken. Het is gedaan met het gratis internet volgens hem, zeker nu hij op zoek is naar nieuwe inkomsten. Hij heeft vastgesteld dat adverteren op nieuwswebsites niet kan tippen aan de vroegere advertentiemarkt en -inkomsten in gedrukte kranten.

In Nederland gaat de commissie-Brinkman, die zich bezint over de toekomst van de krantensector, nog verder. Ze adviseren de overheid om een heffing op te leggen op internetabonnenmenten. Met dat geld moet de krantenwereld worden gesteund.

En John Malone van Liberty Global vindt dat kranten zichzelf de nek omdraaien door de hele tijd gratis nieuws op internet te zetten. Het Amerikaanse bedrijf Liberty Global is o.a. voor 50% aandeelhouder in Telenet.

Dikwijls worden blogs met de vinger gewezen voor “onbetrouwbare, oncontroleerbare berichtgeving” en “knip en plakwerk”. Zit het probleem bij de journalistiek of bij de krant? Blog!

.

Onschuldige RFID

RFID tags of electronische identificatiechips worden steeds meer gebruikt in documenten als identiteitskaarten en andere pasjes. De overheid in de VS voerde chips in vanaf 2006 op zowat alle paspoorten en beweert natuurlijk dat de privacy niet in gevaar is. Maar federale agenten die deelnamen aan de Defcon 17 conferentie schrokken zich een hoedje toen ze ontdekten dat hun RFID pas op afstand was uitgelezen.

De jaarlijkse Defcon conferentie ging door in Las Vegas. Onderzoekers hadden een opstelling gemaakt van een RFID lezer. RFID zend een zwak radiosignaal uit zodat de kaart niet in een cardreader hoeft gestoken te worden om ze uit te lezen met een computer. Ze koppelden de RFID ontvanger aan een computer, waar ze ook een webcam op aangesloten hadden. Het geheel stond op een tafel waar de bezoekers van de beurs passeerden. Op het moment dat ze voorbij de tafel komen en op het beeldscherm hun eigen gezicht zien, scant de RFID lezer alles wat hij kan ontvangen, meestal aanwezig op kaartjes die in de jas, tas of rugzak van de bezoeker zit. Die gegevens werden samen met de foto van de webcam opgeslagen.

Op de conferentie ging een debat door over rfid-tags en privacy, en daarvoor waren ook enkele medewerkers van de Federale overheid uitgenodigd, die in het “Meet the Fed” pannel zaten. Midden in het debat kwam een anonieme medewerker van de conferentie binnengelopen en “onthulde” dat er een RFID-scanner ontdekt was op de beurs. De Federale agenten vreesden zelf ook “gescand” te zijn en lieten de installatie onmiddellijk stilleggen.

In sommige bedrijven dienen de kaarten om toegang te krijgen tot bepaalde delen van het gebouw, en om automatisch deuren te openen. Computerinbrekers die de gegevens van een kaart hebben uitgelezen, kunnen een kaart maken met dezelfde gegevens erop, maar met een andere foto. Als ze de vervaldatum kunnen identificeren kunnen ze die ook aanpassen.

Of ze kunnen een nummer hoger of lager proberen. Dikwijls zijn de eerste kaarten van een reeks uitgereikt aan personeel dat testen doet, of aan het management. Dat geeft ook mogelijkheden om een afgeleid nummer te proberen; misschien heb je wel een nummer alle deuren opent.

http://www.defcon.org/.

Lift ^ | Lift v | Comments Off

Comments are closed.