Search

Archives

Pages

Op mijn desktop:

Suggesties, commentaar, ... (klik of schrijf zelf:)e-mail webgang
Laatste titels:

Bijna gemist: Fosdem 0 A.D.

Uitzending do 18:00 ** February 8th, 2018 by wim.webgang **
FOSDEM 2018

FOSDEM 2018 Goodies (foto:webgang)

Fosdem ging niet door op 0 A.D. maar wel op 2 Februari 2018… een paar eerste indrukken naast de teksten die al in het nieuws zitten.

WTF is LibreOffice?
LibreOffice is een “fork” of afsplitsing van OpenOffice, gemaakt door de “Document Foundation” op basis van OpenOffice. Toen door een aantal overnames in de bedrijfswereld de toekomst van OpenOffice er even onzeker uitzag (omdat het door een opgeslokt bedrijf gesteund werd), heeft de free software community beslist een afsplitsing te maken om er tenminste zeker van te zijn dat het een levend project zou blijven.
Dat is gelukt, en dat (toen) nieuwe project heette “LibreOffice”. De Libre verwijst naar “Logiciel Libre”, vrije software. Ze begonnen met de broncode van OpenOffice van dat moment, maar moesten het een nieuwe naam geven, een nieuwe site maken, nieuwe webservers opzetten enz. Daarna werkten ze verder aan de ontwikkeling van LibreOffice, en dat lijkt prima te gaan. Veel Linux distributies bundelen nu LibreOffice ipv OpenOffice. Dat laatste heeft het trouwens toch overleefd, en is in de Apache software foundation terechtgekomen, toch ook niet van de minste (zie “apache” webserver).

Electronic Frontier Foundation stichter overleden

Kort voor de uitzending stoten we op het nieuws dat één van de stichters van de EFF overleden is: John Perry Barlow

Muziek:
Jimmy Dirtnail – Death To My XTC [electrobel]
sleepinghills – Dubstation 1.0 [electrobel]
Dreamworld – kevin
reconstruction music (kort)

Lift ^ | Lift v | Comments Off

Comments are closed.