Search

Archives

Pages

Op mijn desktop:

Suggesties, commentaar, ... (klik of schrijf zelf:)e-mail webgang
Laatste titels:

Eend ga weg! * Doe het zelf van Apple

i-nieuws 6 na 6 ** May 26th, 2022 by wim.webgang **

Eend ga weg!

Wie Firefox gebruikt om op het web te surfen, heeft zeker al de zoekmachinekeuze gezien voor DuckDuckGo. Deze zoekmachine zou privacyvriendelijker zijn dan Google of Bing, en geen geschiedenis bijhouden of geen andere volgtechnologie gebruiken.
Maar je kan je natuurlijk afvragen waar ze plots vandaan komt. Google bestaat al meer dan twintig jaar, en Microsoft is al meer dan tien jaar met Bing bezig om een paar procent van de zoekmarkt te veroveren.
Waar komt DuckDuckGo dan plots vandaan als alternatief voor Google? Net als Microsoft in de beginperiode van hun zoekmachine, gebruikt DuckDuckGo resultaten van andere bronnen en zoekmachines. Ze sloten bv een contract met … Bing van Microsoft.
Het zou dus interessant zijn om te zien wat er in die overeenkomst staat. Maar helaas, er is een andere overeenkomst die dat verhindert: een non-disclosure of geheimhoudclosule die bestaat tussen Microsoft en DuckDuckGo.
Als Microsoft de advertenties levert op de zoekresultaten van DuckDuckGo, en je klikt daar op, dan val je vanf dan onder de privacy policy van Microsoft. En hun Advertising Platform en hun partners..

https://help.duckduckgo.com/duckduckgo-help-pages/company/ads-by-microsoft-on-duckduckgo-private-search/

Doe het zelf van Apple

Onder druk van overheden en de campagne “recht op repareren”, heeft Apple nu in de VS een soort doe-het-zelf paketten op de markt voor een paar van hun smartphones. Een welgekomen gebaar als je weet dat de herstelling van een scherm van een iPhone tot al snel een paar honderd euro kost.
Maar vroege gebruikers van deze dienst zijn niet erg uitgelaten*. Ten eerste moet je diepgaand bewijzen dat je een toestel van hen hebt, en ook nog het serienummer er van kent. En het blijft allemaal beperkt tot originele onderdelen van Apple zelf, als je iets anders koopt elders, ben je aan je lot overgelaten.

* En de ifixit site ook al niet:

https://nl.ifixit.com/News/59239/apples-self-repair-vision-is-here-and-its-got-a-catch

en

Fairphone 4 Teardown: If Only Apple Made Phones Like This

https://nl.ifixit.com/News/55818/fairphone-4-teardown-if-only-apple-made-phones-like-this

compiled by BCP v.0.6.1

Lift ^ | Lift v | Comments Off

Comments are closed.