Search

Archives

Pages

Op mijn desktop:

Suggesties, commentaar, ... (klik of schrijf zelf:)e-mail webgang
Laatste titels:

Gezondheid * Google privacy * Google-speurwerk

i-nieuws 6 na 6 ** August 11th, 2018 by wim.webgang **

Google privacy

Associated Press kwam op het spoor dat heel wat Google programma’s op de mobiele telefoons je locatie data bijhouden, zelfs al wil je dat niet. Als je bv de Location History uitschakelt, dan lijkt het alsof Google die niet meer bijhoudt, en verschijnt het niet meer op je timeline. Maar dat klopt niet, zeggen onderzoekers van de Princeton universiteit. Sommige apps gaan gewoon door met het opslaan van locatiegegevens met een time-stamp die uit datum en tijd bestaat. Bv een weer-app of een zoekaktie kunnen toch de locatiegegevens opslaan in je account.
Volgens Google moet je daarvoor echter ook een andere instelling afzetten: “Web and App Activity”.

Google speurwerk
Na een reeks overvallen in de VS richtte het FBI zich tot Google met een origineel verzoek: welke gebruikers bevonden zich in de buurt 30 minuten voor en na de overvallen. Google moest niet alle gebruikers die dan in de buurt waren oplijsten, ze moesten zoeken naar gebruikers die overlapten op de verschillende plaatsen. Er waren negen overvallen gebeurd, en de politie vroeg de gebruikers die twee keer of meer in de buurt waren van een overval. De eerste selectie op tijd en plaats levert natuurlijk nog een groot aantal in aanmerking komende individuen op. Van de eindgroep van gemeenschappelijke gebruikers, zou het bedrijf dan historische gegevens moeten verstrekken. Google zou kunnen zoeken bij gebruikers van Android of van Apple iPhones die Google applicaties gebruiken. Volgens documenten van een rechtbank ging Google niet in op het verzoek.

Gezondheid

Volgens een bericht van de BBC is monsanto veroordeeld tot het betalen van 226 miljoen pond (meer dan 250 miljoen) schadevergoeding aan een slachtoffer van zijn chemische product glyphosaat. Dat wordt gebruikt in de onkruidverdelger roundup (die ook voor andere redenen omstreden is). De gebruiker van de onkruidverdelger kreeg kanker, en klaagde het bedrijf aan. Een rechter oordeelde dat het bedrijf gefaald had om de gebruiker gepast te waarschuwen voor de gevaren van zijn produkt. Het artikel vermeldt nog duizenden andere gelijkaardige klachten.

Het ministerie van gezondheid in de VS beschouwt het middel ongevaarlijk indien op een veilige manier gebruikt. De wereldgezondheidsorganisatie concludeerde in 2015 al dat het waarschijnlijk kankerverwekkend was voor de mens. In Belgie is het produkt uit de handel genomen voor thuisgebruik, maar nog wel toegelaten voor professioneel gebruik. Het komt dus nog altijd in enorme hoeveelheden in het milieu terecht. Het wordt gebruikt in de landbouw, maar ook om spoorwegbermen onkruidvrij te houden, enz

Lift ^ | Lift v | Comments Off

Comments are closed.