Search

Archives

Pages

Op mijn desktop:

Suggesties, commentaar, ... (klik of schrijf zelf:)e-mail webgang
Laatste titels:

Ada Lovelace voorspelt de toekomst

Uitzending do 18:00 ** August 23rd, 2018 by wim.webgang **

In een oud Duitstalig tijdschrift een artikel gevonden over deze opmerkelijke dame aan het ontstaan van het computertijdperk. Ze werkte nauw samen met de bouwer van een differentieel engine; een rekenmachine waar je via een soort ponskaarten programma’s kon inlezen om bepaalde berekeningen te doen.
Zij benoemde het verschil tussen het apparaat en de uit te voeren instructies. Ze ontwierp programma’s voor de machine van Babbage, en voorspelde dat niet enkel getallen door machines verwerkt kunnen worden, maar ook abstraktere data als beelden of muziek.


(img creative commons https://creativecommons.org/2012/10/15/ada-lovelace-day-women-tech-and-oer/)

Muziek
18:12 Mr Pomme – Necro Hip Hop
18:23 Gloomer – e-Gloomy-nations – In My World
18:37 aia РD̩livre ta libert̩ (Feat. Gogole)
18:47 Gloomer – Crisis De Octubre

Lift ^ | Lift v | Comments Off

Comments are closed.