Search

Archives

Pages

Op mijn desktop:

Suggesties, commentaar, ... (klik of schrijf zelf:)e-mail webgang
Laatste titels:

Chinese smartphone * ff.com * Oceanen als buffer

i-nieuws 6 na 6 ** October 29th, 2018 by wim.webgang **

Chinese smartphone

Ondanks de handelsoorlog tussen de VS en China, en het afblokken van Chinese bedrijven die belangrijke overnames doen op de Amerikaanse technologiemarkt, geraakt OnePlus toch verder de VS binnen. OnePlus is een Chinees bedrijf dat smartphones maakt, en om zijn technische prestaties bekend is bij de freaks. Nu heeft OnePlus een overeenkomst met telecomoperator T-Mobile in de VS, en brengen ze zo hun toestel 6T op de markt. Hoewel het meer dan 500 dollar kost, speelt het met eigenschappen die in de nog duurdere regionen thuishoren.
Een andere belangrijke overeenkomst is die met Qualcomm, een Amerikaans bedrijf dat de processor van de smartphones maakt. Daar is OnePlus nu een van de grootste klanten geworden, en daarmee geraken Chinese en Amerikaanse belangen meer verstrengeld.

ff.com
Een bedrijf dat zich hoopte op te werken in de markt van de electrische auto’s, lijkt te verdwijnen. Faraday Future heet het bedrijf, en hun doel was om Tesla naar de kroon te steken met electrische luxewagens. Ze recruteerden bij allerlei grote autobouwers en technologiebedrijven.
Er werd een prototype ontwikkeld van een SUV, de FF91, en er werd een productiehal opgezet in Californie.
Maar er waren ook problemen. Het prototype schoot in brand kort nadat het éénmaal publiek getoond was in een beperkte kring bestaande uit personeelsleden en aanverwanten. Er waren schulden.
Leveranciers werden niet betaald, lonen werden bevroren, directieleden namen ontslag. Nu het laatste directielid van de oorspronkelijke oprichters ook ontslag neemt, wordt het duidelijk dat het gedaan is met het bedrijf. In 2017 hadden ze al financiële problemen, maar toen werd een Chinese financier gevonden om niew geld in het bedrijf te pompen. Daarbij moesten verregaande toegevingen gedaan worden op gebied van toegang tot bedrijfsgeheimen. De investeerder zou ondertussen met die kennis al centra in China aan het bouwen zijn. Ze zijn niet bereid om nog geld in het Amerikaanse bedrijf te pompen.

De toekomst van het futuristische Faraday Future heeft niet lang geduurd.
Hum website is www.ff.com

https://www.ff.com/

Oceanen als buffer

Gisteren, 31 oktober, verscheen een rapport van de universiteit van Princeton over de opwarming van de oceanen. Daaruit blijkt dat de mens zich misschien serieus mispakt heeft bij het inschatten van de opwarming van de aarde. De metingen daarvoor gebeurden voornamelijk aan land, omdat daar de meeste historische vergelijkingsdata voorhanden is. Verspreid meten in de oceanen, op een systematische manier, is pas recent gestart. Voor het eerst maken ze nu publiek de balans op van de laatste 25 jaar, van 1996 tot 2016. Ze keken naar de hoeveelheid energie die de oceanen ieder jaar hebben opgenomen in die periode, en berekenden die op meer dan 13 zettajoule.
(13.000.000.000.000.000.000.000 joule)
Dat vergeleken ze met de cijfers van het vijfde Rapport over klimaatverandering van de United Nations. De conclusie met de huidige metingen ligt 60 procent hoger*. De Oceanen hebben gewerkt als een grote onzichtbare buffer. Oceanen spelen een belangrijke rol in allerlei klimaatfenomenen, en we zullen met de huidige kennis dus weer een tandje moeten bijsteken om de klimaatopwarming te stoppen.

* Upd 15/11: Later kwamen de wetenschappers terug op de zekerheid van die conclusies. De interpretatie van een aantal onbekende factoren zou niet correct verlopen zijn, en dat zou de zekerheid naar beneden halen, zonder echter de algemene conclusie over de opwarming onderuit te halen.

Lift ^ | Lift v | Comments Off

Comments are closed.