Search

Archives

Pages

Op mijn desktop:

Suggesties, commentaar, ... (klik of schrijf zelf:)e-mail webgang
Laatste titels:

Veilige attachments * VR in Google maps * Fortnite ter verantwoording * DragonFly BSD * Calibra * Toekomstklimaat

i-nieuws 6 na 6 ** June 20th, 2019 by wim.webgang **

VR in Google maps

Een kunstenaar uit Brooklyn heeft tientallen virtuele voorwerpen toegevoegd aan Google streetview.
Dat kan gaan van lege flessen, cigarettepeuken, verkeersborden, de was die buiten hangt, tot voorwerpen als een voorwerp uit het molopolie spel.

Door zijn toevoegingen zag een Apple Store er uit alsof buiten gebruik was, verlaten, gevandaliseerd en vol afval.

Hij had vroeger als onderaannemer voor Google gewerkt, en moest daar de 360 graden rond beeldopnamen van bedrijfspanden invoeren.

bv De brokstukken van een fiets in de straat:

https://www.google.com/maps/contrib/113082227948092005835/photos/@33.4365161,-111.942656,3a,75y,61.86h,77.5t/data=!3m7!1e1!3m5!1sAF1QipM3jmy-vRDbGyau6TBwWjuncgjY_hvktpRfYGKl!2e10!6shttps:%2F%2Flh5.googleusercontent.com%2Fp%2FAF1QipM3jmy-vRDbGyau6TBwWjuncgjY_hvktpRfYGKl%3Dw365-h260-k-no-pi-20-ya209.00052-ro-0-fo100!7i8192!8i4096!4m3!8m2!3m1!1e1

Calibra

Facebook is een nieuw zakenmodel in de markt aan het zetten, gebaseerd op hun ruime gebruikersgroep. Ze gaan financiele diensten aanbieden, gebaseerd op een eigen munt, een zogenaamde cryptocurrency. Daarvoor gebruiken ze de Libra Blockchain, en daarmee zou het voor Facebook gebruikers mogelijk moeten zijn om onderling veilige transacties te doen.

Maar de handelsoorlog van Trump dreigt roet in het eten te gooien, want er zijn een aantal embargo’s uitgevaardigd die Facebook kunnen beletten hun betaalsysteem uit te rollen in gesanctioneerde landen.

Bovendien is er bv in India een probleem met de technologie die ze willen gebruiken voor hun digitale munt. Cryptocurrency is er namelijk verboden.
Maar WhatsApp heeft er al een betaalfunctie. Daarmee heeft moederbedrijf Facebook al wat ervaring in huis.

Ondertussen heeft Facebook een public relationsprobleem met een aantal werknemers die uit de biecht klappen. Normaal doen die dat niet omdat ze een geheimhoudingsclausule in hun contract hebben staan. Maar nu zijn er getuigenissen naar boven gekomen over de werkomstandigheden in locaties in Phoenix en Florida bv. The Verge wist met een aantal werknemers te spreken, en hoorde dat bv een zieke werknemer bleef doorwerken omdat ze geen recht op ziektedagen hebben, en dan kotste in een vuilbakje omdat het aantal toegelaten wc-pauzes al opgebruikt waren. Het gaat hier niet voer technologische werknemers, maar “Content Moderatores”. Dat zijn de werknemers die heel de tijd de inhoud van Facebook moeten controleren om dingen die buiten de regels vallen uit te filteren.
Die werknemers krijgen soms heel wat shockerende tekst of beelden te zien.

Fortnite ter verantwoording

De makers van het Fortnite computerspel zijn in het Verenigd Koninkrijk ondervraagd door parlementsleden over hun verantwoordelijkheden. Doet het bedrijf wel genoeg om verslaving te voorkomen? Om overdreven geldbesteding aan het spel te voorkomen? Doet het bedrijf genoeg om de leeftijd van de spelers te controleren? Bouwt het bedrijf wel genoeg rustpauzes in in het spel, zodat de gebruikers geen gezondheidsklachten krijgen?
Epic Games, het bedrijf dat het populaire spel Fornite maakt, antwoordde meestal ontwijkend. Zo werd gezegd dat het bedrijf niet bijhield hoeveel tijd mensen aan het spel besteden, een nauwelijks te geloven bewering. Verder zou de leeftijd niet gecontroleerd worden omdat dat een bedreiging van de privacy zou zijn.

De bal ging in Groot-Brittaniƫ aan het rollen nadat prins Harru de kat de bel aanbond. Hij beweerde dat het spel gemaakt was met de bedoeling verslavend te zijn, en dat het best verboden zou worden. Hij was trouwens ook vernietigend voor sociale media.

Veilige attachments

Een senator in de VS heeft het probleem aangekaart van e-mail en e-mail attachments gebruikt in overheidsdiensten, meer bepaald zip-files, of bestanden die zogenaamd ingepakt ofwel kleiner gemaakt zijn met zip tools.
Een zip file die als attachments bij een mail zit is niet zonder risico’s; hij kan malware bevatten, die je dan voor de maker ervan aan het uitpakken bent.

Het voorstel van Senator Ron Wyden gaat over het maken van een web-standaard voor het versturen van beveiligde attachments.

https://www.wyden.senate.gov/

DragonFly BSD

Er is een nieuwe uitgave van DragonFly BSD distributie: 5.6.0m met ondermeer verbeterd virtueel geheugen beheer.
Dragonfly werkt met het HAMMER2 bestandssysteem, dat verbeterd werd in deze uitgave.
Het is een snel bestandssysteem met ingebouwde mirroring en toegangsgeschiedenis. Het bestandssysteem is eigen aan DragonFly BSD.
Het systeem zou ook optimaal gebruik maken van SSD’s om te swappen.
DragonFly BSD probeert alle bottlenecks in de kernel te vermijden, en werkt goed gespreid over de verschillende processorkernen van computersystemen door zijn SMP aanpassingen.

Er zijn verschillende desktops mogelijk op DragonFly: Awesome, Cinnamon, Fluxbox, JWM, KDE, LXDE, MATE, Openbox, WMaker, Xfce

Dragonfly behoort tot de BSD groep van besturingssystemen, die net als Linux, gebaseerd zijn op de Unix principes.
DragonFly is oorspronkelijk gebaseerd op FreeBSD, meer bepaald op de 4-reeks. FreeBSD is nu bezig aan de 5-reeks.

http://www.dragonflybsd.org/

compiled by BCP v.0.4.0

Lift ^ | Lift v | Comments Off

Comments are closed.