Search

Archives

Pages

Op mijn desktop:

Suggesties, commentaar, ... (klik of schrijf zelf:)e-mail webgang
Laatste titels:

Never mind the data …

Uitzending do 18:00 ** November 26th, 2020 by wim.webgang **

Hacken is bakken-Tip
Tip: voor wie zelf aan de slag wil met het aanpassen van bestaande apparaten:

https://www.tinkerforge.com/en/doc/Kits/HardwareHacking/ForBeginners.html#starter-kit-hardware-hacking-for-beginners

Als met hacken programmeren wordt bedoeld (wat meestal zo is bij ons) kan lyrisch worden gekeken naar de broncode van programmeren en de hele transactie errond. Romello Goodman schrijft op “increment.com” over de overeenkomst tussen “sourcecode” en zuurdesem. Met een zuurdesemstarter kan steeds verdergewerkt worden om zowel brood te bakken als ook weer zuurdesem door te geven om brood mee te bakken. Zo’n starter wordt ook wel een cultuur genoemd, en daarmee is wel iets gezegd. Een verzameling broncode heeft een geschiedenis, van code, van discussie rond de code, van beslissingen over de code. Het eindpunt is code met een enorme staart van conflicten en compromissen, van veronderstellingen en aanpassingen, van experimenten en probeerwerk. Als broncode wordt vrijgegeven onder een opensource of free softwarelicentie, vomt ze dikwijls een starter voor een ander project. Waar ze dus ook een stukje de culturele achtergrond van dit project meekrijgen. En door het telewerk schuift de discussie over code nog meer weg van vluchtige gesprekken tussen mensen, naar geschreven uitwisseling op electronische platformen als Slack en Google Docs. En zijn die door meer mensen te volgen, en ook later in te kijken als documentatie over de context die nieuwe inzichten kan geven in de ontstaansgeschiedenis en evolutie van de software. Het leidt voor collega programmeurs tot meer begrip waarom sommige collega’s vasthouden aan de samenhang van stabiele bestaande code, en anderen het risico van een experiment in de code niet schuwen.
Lees zelf op https://increment.com/remote/code-is-sourdough/
Voorbeeldje van goed gehackt: https://sourceforge.net/p/bitcoin/mailman/bitcoin-list/?viewmonth=200901
Voorbeeldje van versgebakken: https://puri.sm/posts/breaking-ground/

Never mind
the Data

here’s the
  Data
Dadelijk kijken we wat de data ons vertelt over de huidige .. – sorry- wat de data ons vertellen over de huidige covid19 toestand.
Een luisteraar merkte op dat ik “data” (soms) regelmatig steeds verkeerdelijk gebruik in het enkelvoud, terwijl de data, of de gegevens, duidelijk meervoud is, meer bepaald van “datum”. Ik ga op zoek naar hoe die bug in mijn systeem is binnengeslopen… En trouwens .. hoe spreek je het uit, “deeta” of “daata”?

Data (word) – Wikipedia
en.wikipedia.org › wiki › Data_(word)

Data is most often used as a singular mass noun in everyday usage. Some major newspapers, such as The New York Times, use it either in the singular or plural.

Data are or data is? | Language | The Guardian
www.theguardian.com › news › jul › data-plural-singular

16 Jul 2010 — The word data is a plural noun so write “data are”. Datum is the singular. Andrew Garratt of the Royal Statistical Society says the debate goes …

https://www.theguardian.com/news/datablog/2010/jul/16/data-plural-singular

data | VRT Taal
vrttaal.net › taaladvies-taalkwestie

‘Data’ in de zin van ‘(computer)gegevens’ is een meervoud. … In de informaticawereld wordt het woord ‘data’ ook wel in het enkelvoud gebruikt, zoals ook in het …

https://vrttaal.net/taaladvies-taalkwestie/data

https://lindawelther.nl/schrijfadvies/data-is-of-data-zijn/

Over data gesproken: https://data-en-maatschappij.ai/nieuws/reconstructie-hoe-de-technologie-achter-de-belgische-corona-app-tot-stand-kwam


België aan de top, Antwerpen over de top

Doden per miljoen inwoners
België staat wereldwijd aan de top van het aantal overlijdens per miljoen inwoners; volgens www.statistica.com is dat meer dan 1290. Achter ons volgen Peru, Spanje, Argentinië, Brazilië, GB, Chili, Mexico, Moldavië, en Italië. Waarschijnlijk omdat we evenzo aan de top staan met het registreren van coronadoden, en het meetellen van de heel waarschijnlijke aan corona te wijten overlijdens. Dat is nadien te corrigeren als je bv naar het aantal meer-overlijdens-dan-normaal kijkt, de oversterfte.
Ps: de VS staat nog een paar plaatsen verder, op de twaalfde plaats na Bolivië. Nog een paar plaatsen verder Frankrijk, Zweden op 21 en Nederland op 23, Zwitserland op 26.
en hoewel we de absolute cijfers, of liever de relatieve cijfers, moeten relativeren, werpen we toch weer een blik op de curve van het verloop van de covid-gevallen in Antwerpen …

Bron: data sciensano, application: Covid19DataBE app (broncode op sourceforge)

En over top gesproken: 25 jaar Gimp aan de top: https://www.gimp.org/release-notes/gimp-2.10.html.
Hier de openingsschermen: https://www.gimp.org/about/splash/stable.html

Muziek
18:13:01.083 TRG-Banks Turbochaser
18:17:11.282 TillParadiso-NightPreludeTP022
18:20:51.206 Ketsa-What s Manifesting
18:27:36.369 Ketsa-OnTheWayHome
18:35:20.667 DanielBirch-IndigoMoon
18:51:25.627 Till Paradiso-Frisco Bar at Midnight-TP 020
19:07:34.774 Daniel Birch-Indigo Shore
19:11:45.96 BlearMoon-WatchingTower
19:11:50.336 BlearMoon-WatchingTower
19:11:57.425 BlearMoon-WatchingTower
19:11:59.092 Ketsa-Dawnage

Lift ^ | Lift v | Comments Off

Comments are closed.