Search

Archives

Pages

Op mijn desktop:

Suggesties, commentaar, ... (klik of schrijf zelf:)e-mail webgang
Laatste titels:

Vaarwater

Uitzending do 18:00 ** June 10th, 2021 by wim.webgang **

Luftqualität
Nog een lucht-sensor: de MAX30105, die besproken wordt in een Duitstalig magazine “Raspberry Pi Geek”. Hoewel de naam “max” bevat is het eerder een “min”imaal klein stukje hardware.
Hij wordt gekoppeld aan een Raspberry Pi, en aangesproken met python code.
Raspberry Pi Geek Jul-Aug-2021

Bestanden uitwisselen
Het Nederlandstalig Linux Magazine bespreekt naast het bekende “Owncloud” ook nog twee andere manieren om bestanden te delen:
- Jirafeau noemen ze het “WeTranser-alternatief”; zelf te installeren, draait op bv een Raspberry Pi jirafeau
- Syncthing is handig om de bestanden tussen (je eigen) computers gelijk te houden; synchronisatie zonder externe partij.

Vaarwater

Apple en Facebook komen steeds meer in elkaars vaarwater. Apple stelt striktere privacyregels op voor apps, en begint sociale verbindingen via hun eigen platform mogelijk te maken, bv met FaceTime en iMessage.
En Facebook is op zoek naar een deel van de koek van de opbrengsten van online transacties. Apple heeft een strak verdienmodel; alle apps op hun platform, die online transacties doen bv een dienst leveren, moeten 30% betalen aan Apple, en het is daarbij verboden betalingen via een andere weg te doen.
Facebook wil dat systeem doorbreken, maar Apple is zo sterk op hun ecosysteem van hun populaire smartphones en tablets dat er een omweg nodig is. Facebook gaat daarom zelf apparaten op de markt brengen. Ze denken bv aan een smartwatch. Die zou ook minstens een camera bevatten, en het gebruik zou moeten overlappen met hoe smartphones nu gebruikt worden. Facebook heeft veel gebruikers, maar die zitten altijd op het platform van Apple of op dat van Google, en ze willen een rechtstreeks kanaal via consumentenelectronica.

Lift ^ | Lift v | Comments Off

Comments are closed.