Search

Archives

Pages

Op mijn desktop:

Suggesties, commentaar, ... (klik of schrijf zelf:)e-mail webgang
Laatste titels:

Slimme horloge * Ransomware vermijdt USSR * Cambridge 1 * Veteranen welkom

i-nieuws 6 na 6 ** July 8th, 2021 by wim.webgang **

Slimme horloge

Slimme horloges leren ons nu iets over Covid-19. Ze meten en slaan data op over langere periodes, dus dat maakt het mogelijk om bv te vergelijken tussen voor en na Covid-19; Weken tot maanden na het genezen van Covid-19 blijven gebuikers nog een hogere hartslag hebben, konden onderzoekers uit de gegevens van de toestellen afleiden. Er werden een achthonderdtal gebruikers van smartwatches die ziekjes werden gevolgd, waarvan na een test er iets meer dan tweehonderd effectief Covid bleken te hebben; de anderen hadden andere aandoeningen van de luchtwegen. Van de zieken daalde de beweging overdag, ze sliepen meer, en hun hartslag in rust was hoger geworden, en bij de Covid positieven waren deze verschillen opmerkelijk groter. Bij hen werd een opvallende schommeling in de gemiddelde hartslag in rust vastgesteld; na een negental dagen na de eerste verschijnselen daalde de hartslag in rust, maar dat bleek een schijngeruststelling. Daarna steeg die terug, en dat duurde gemiddeld twee tot drie maand. Ook slaap en aktiviteit werd langdurig aangetast.

Ransomware vermijdt USSR

Er waren vroeger al aanduidingen voor, maar nu heeft onderzoek van Trustwave SpiderLabs het ook officiëel in een rapport gezet: de afpers-software van de laatste grote cyber-aanval vermijdt om computers te besmetten die een taal of land-instelling hebben als Russisch, Ukraïne, Wit-Russisch, Armenië, Georgië, Kazachstan, Turkmenistan, Roemenië, Syrië enz.
Cybersecurity expert Brain Krebs had al aangetoond dat de software die de Colonial pipeline in de VS lamlegde, een lijst van te vermijden landen bevattte, waaronder Rusland en landen van de vroegere USSR. Tegelijk levert deze kennnis ook een goed vaccin op: installeer een tweede toetsenbordindeling: Russisch bv.

Cambridge 1

Cambridge 1 is de naam van een nieuwe supercomputer in het Verenigd Koninkrijk, die ingezet wordt door onderzoeksinstututen in London en Oxford. De computer is gemaakt om Kunstmatige Intelligentie in te zetten voor de gezondheidszorg. Onderwerpen zijn onderzoek naar dementie, ontwikkelen van nieuwe geneesmiddelen (ondermeer samen met Astra Zenica) en verder genetisch onderzoek.
Er werd honderd miljoen dollar geïnvesteerd door het Amerikaanse bedrijf NVIDIA, bekend van hardware als grafische kaarten voor computers.

Veteranen welkom

Het is al een tijdje bekend dat er tekorten zijn in de IT sektor, in zowat alle waardevolle jobs. Bedrijven vangen elkaar personeel af, of proberen aangeworven personeel vast te houden met juridische clausules. Intel heeft een aantal ex-werknemers terug aangeworven, zoals Shlomit Weiss. Zij krijgt de rol van Co-General manager van de ontwerpafdeling van Intel. Zelf stond ze mee aan de wieg van de ontwikkeling van Sandy Bridge en Skylake, enkele belangrijke processorfamilies van intel uit de jaren 2010 en verder. Intel gebruikt nog altijd ontwikkelingen die verderbouwen op die technologie in de i3, i5, i7 en i9.
Ze verliet intel in 2017 en kreeg een interessante positie bij Mellanox Technoloties, dat werd overgenomen door NVIDIA.
Nu is ze teruggelokt naar intel, die een plekje moesten opvullen van Uri Frank, die weggekaapt werd door Google, die ook bezeig zijn met de ontwikkeling van microprocessoren. Weiss is eind vijftig, en dat geeft aan dat intel begint te vissen in het vijvertje voor de pensioenleeftijd.

compiled by BCP v.0.5.9

Lift ^ | Lift v | Comments Off

Comments are closed.