Search

Archives

Pages

Op mijn desktop:

Suggesties, commentaar, ... (klik of schrijf zelf:)e-mail webgang
Laatste titels:

Pegasus

i-nieuws 6 na 6 ** July 22nd, 2021 by wim.webgang **

Pegasus

Een figuur uit de Griekse mythologie houdt de internationale politieke wereld bezig: Pegasus. Behalven een luchtvaartmaatschappij en een sterrenbeeld, kreeg ook sommige software de naam Pegasus, zoals de gratis e-mail client Pegasus Mail, gemaakt door David Harris en al 30 jaar bestaat. Het programma is dan wel gratis, maar het is geen open source, het hoort bij de Mercury Mail Transport System mailserver, die ook gratis te downloaden is, maar waarvan ook een licentie gekocht kan worden om recht te hebben op ondersteuning.
Maar er is nog andere software met de naam Pegasus: het Israƫlische bedrijf NSO Group maakt software om binnen te geraken in toestellen waarvan de eigenaar bv het wachtwoord vergeten is, of voor een bedrijf dat hulp nodig heeft bij het beheren van zijn toestellen, enz.
Het meest lucratieve deel van het klantenbestand bestaat echter uit overheidsdiensten en spionagediensten die het gebruiken om in te breken in toestellen van hun doelen: politieke tegenstanders, regeringsleiders en journalisten.

Lift ^ | Lift v | Comments Off

Comments are closed.