Search

Archives

Pages

Op mijn desktop:

Suggesties, commentaar, ... (klik of schrijf zelf:)e-mail webgang
Laatste titels:

Versleutelde gegevens * Hernieuwbaar record * Omicron * Noodmaatregelen tegen burgers

i-nieuws 6 na 6 ** December 2nd, 2021 by wim.webgang **

Hernieuwbaar record

Volgens het Internationaal Energie Agentschap stevent hernieuwbare energie dit jaar weer op een record af. Er zou dit jaar zo’n tweehonderdnegentig gigawat aan hernieuwbare energie-capaciteit zijn bijgekomen.
Van alle energie-opwekking die er bij komt bestaat ongeveer vijfennegentig procent uit hernieuwbare energie.
Maar toch zal dat nog niet genoeg zijn om koolstofneutraal te worden tegen 2050.
De sociale en economische voordelen van een versnelde invoering van hernieuwbare energieopwekking zijn groot, en de de kosten van het niet te doen zouden immens zijn, zegt de baas van IEA.

Omicron

Omicron is niet de naam van een nieuwe processor van een of andere fabrikant, maar de naam van de nieuwe variant van het coronavirus. De wereldgezondheidsorganisatie waarschuwt voor dit virus, dat een zodanige mutatie is dat ze zich afvragen of de vooruitgang die ze gemaakt hadden met de ontwikkelde vaccins niet in één klap wordt weggevaagd.
De baas van de WHO merkt ook op dat niemand veilig is tot iedereen veilig is. Hij verwijst daarmee naar de slechte beschikbaarheid van vaccins voor de arme landen. Hij noemt dit de “vaccincrisis”.

Elke dag sterven wereldwijd 7500 mensen aan de gevolgen van covid-19. Ter vergelijking: dagelijks zijn er wereldwijd 3500 verkeersdoden. Als het coronaprobleem ooit opgelost geraakt moeten we misschien eens naar de verkeersproblematiek kijken…

Noodmaatregelen tegen burgers

In Israël worden noodmaatregelen ingezet tegen de burgers, waarbij smartphone bespionering door de geheime dienst toegelaten wordt in functie van de bestrijding van de Omicron variant van Covid19.
Burgerrechtengroepen in Israël zijn het er niet mee eens, en zeggen dat het ingaat tegen eerdere uitspraken van het opperste gerechtshof. De phone-tracking technologie werd oorspronkelijk ontwikkeld als middel tegen terrorisme. Het ministerie van gezondheid noemt de maatregel een “chirurgische ingreep” om de locatie van besmette personen te vergelijken met die van andere gsm-gebruikers.
De techniek wordt alleen ingezet voor het traceren van bevestigde besmette gevallen.
En voor vermoedelijke dragers van de variant.

compiled by BCP v.0.6.1

Lift ^ | Lift v | Comments Off

Comments are closed.