Search

Archives

Pages

Op mijn desktop:

Suggesties, commentaar, ... (klik of schrijf zelf:)e-mail webgang
Laatste titels:

Volla 22 * Arme Amazon * Slim verdwenen * De-AMP

i-nieuws 6 na 6 ** April 21st, 2022 by wim.webgang **

Volla 22

Er is een kickstarter project opgezet om een nieuwe smartphone te maken: De Volla Phone 22. Opvallend aan het project is dat ze de focus leggen op privacy en multi boot. Het ontwerp werd een jaar geleden gestart, en in de zomer moeten de eerste toestellen geleverd worden.

Het kickstarter project loopt nog 27 dagen, en moet een smartphone afleveren met volgende eigenschappen:

MTK Helio G85 processor
Mali-G52 GPU
6.3 inch scherm Full D
camera’s: 48 M en 16 MP + 8 MP groothoek en macro
4 GB ram + 128 opslag
microSD kaart slot
twee nano-sim-kaarten
vingerafdrukvoeler, licht, kompas, gyroscoop, gps ..
USB C
3.5 mm audio jack
vervangbare batterij van 4500 mAh.
gewicht: 210 gram
multi boot (Volla OS/Ubuntu Linux).

Er wordt verwacht dat het toestel later in de handel een goede 400 euro zal kosten, en er is een korting voor wie intekent op het kickstarter project.
Het kickstarter project had als doel een goede 10.000 euro in te zamelen, zoniet zou het afgeblazen worden. Momenteel hebben ze al meer dan 30.000, bijna 3 keer zoveel.

—-

https://www.kickstarter.com/projects/volla/volla-phone-22-the-beauty-of-freedom

https://volla.online

Arme Amazon

Wie kijkt naar de aktiviteiten van Amazon in Europa moet wel bijna medelijdenn krijgen met het bedrijf. Het lijkt wel of ze hier verlies draaien, want hun boekhouding voor 2021 geeft een negatief getal aan van meer dan één miljard Euro. Als gevolg van die verliezen betalen ze in Europa geen belastingen,en krijen ze nog een bonus van 1 miljard tax crediet. De Europese zetel, Amazon EU Sarl, zit in Luxemburg en tekende een groei op van 17 procent t.o.v. 2020, tot éénenvijftig komma drie miljard euro in 2021. Blijkbaar heeft Amazon in 2003 een interessante overeekomst gesloten met Luxemburg, waarbij het resultaat is dat ze nu ruim vrijgesteld worden van belastingen. Interessant is dat het niet gaat over de inkomsten van Amazon in Luxemburg alleen, nee deze hoofdzetel voor Europa gaat ook over de inkomsten in Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje, Groot-Brittanië, Polen, Zweden en NEderland. De Europese commissie beschouwt deze voordelen als illegale staatsteun van Luxemburg, en wil 250 miljoen belastingen opleggen, maar haalt voorlopig juridisch zijn slag niet thuis.
Conclusie: Amazon betaalde voor een omzet van 55 miljard in 2021 in Europa NUL belastingen.

Ook in de Verenigde Staten is Amazon een krak in het vermijden van betalen van belastingen. Terwijl het gemiddelde bedrijf in de VS rond de 35 procent belastingen betaalde in de periode van 2010 tot 2018, noteerde Fair Tax Mark voor Amazon maar 12 procent. En in 2022 zouden ze maar 6 procent betalen volgens itep.org, waarbij ze over 2021 meer dan 5 miljard dollar ontweken.

Amazon maakt winst op een aantal gebieden, en gebruikt die winst om verlies te maken op het gebied waar ze concurreren met andere gebieden, bv de winkels in de echte wereld. Die worden weggeconcurreerd met geld dat daardoor niet belast wordt, en zo toch nuttig wordt voor Amazon. Een “perverse wurg-strategie, gesponsord met belastingsgeld?” vraagt itep zich af..

Andere bedrijven in de VS halen eveneens interessante scores: Netflix betaalde 1,1 procent belastingen voor 2021. Dankzij gunstige belastingswetten die Trump invoerde. In 2021 betaalden 55 grote bedrijven in de VS geen belastingen op de winsten van 2020.

https://itep.org

Slim verdwenen

Wie niet goed begrijpt wat afhankelijk van de leverancier betekent, kan zich verdiepen in het verhaal van het bedrijf Insteon.

Insteon was leverancier van Smart Home oplossingen, slimme domotica om je dingen in je huis te besturen. Bv lichten, verwarming, en andere apparaten die in- of uitgeschakeld worden op basis van sensoren. Het bedrijf leverde een “centrale hub”, die alles bestuurde, en contact maakte met internet, zodat je ook met een app op je smartphone, via de Inteon servers, je huis kon beheren.

De slogan van Insteon was “We’re keeping the Lights On”, maar gebruikers tasten nu al een paar dagen in het duister. De besturing op afstand werkt niet meer, en het bedrijf is niet bereikbaar. Op de website van Insteon kunnen de gebruikers ook niet terecht, de forums daar zijn offline. Er wordt ook niet gereageerd via andere sociale media kanalen.

De website is nog online, inclusief “status” pagina:

- – -

https://www.insteon.com/systemstatus

System Status

All Services Online
There are currently no known issues affecting Insteon services.

If you are experiencing an issue not identified on this page, please contact Insteon Support.

We vonden dan wel dit bericht:
(dat geen datum vermeldt)

https://www.insteon.com/news2022

Dat vertelt dat smartlabs in 2017 in financiële problemen was, en dat toen nieuwe investeerders werden aangetrokken, en een nieuw management. In 2019 had het bedrijf te lijden van de pandemie en de gebrekkige leveringen, en zocht het een overnemer, een proces dat tegen maart rond had moeten zijn. Dat is niet gelukt, en het lijkt dat het bedrijf nu failliet is.

Dat wil niet zeggen dat niets meer werkt van het hele domoticasysteem: lokaal blijft alles werken, enkel de bediening op afstand, waar de cloud dienst voor nodig is, werkt niet meer.
De sensoren en de schakelaars op zich, verbonden met de lokale hub, blijven de geprogrammeerde dingen doen.

De “Home Assistant community” heeft ook al gereageerd:

https://www.home-assistant.io/blog/2022/04/19/for-insteon-users/

De-AMP

De makers van de Brave browser kondigen een nieuwe mogelijkheid van hun web-browser aan: het vermijden van Google’s AMP pagina’s.
Google stelt dat voor als een manier om sneller te surfen op het web: Accellerated Mobile Pages.
Daarbij geven ze de inhoud van een site waarnaar je misschien gezocht hebt, sneller weer vanop hun eigen server. De begruiker die dan ergens klikt zit dan nog op de Google site, en niet op de site van het eigenlijke doel. Daardoor komt Google weer meer te weten van de gebruiker, kan dat combineren met zijn reklameregie enz.

Volgens Brave is de AMP een pest voor het internet, want soms zijn die helemaal niet sneller, maar ze zijn zeker wel een tussenstap. En Brave slaat die over, en stuurt de gebruiker onmiddellijk naar de echte site.

Ze waarschuwen ook dat de volgende versie van AMP nog erger is.

https://brave.com/privacy-updates/18-de-amp/

compiled by BCP v.0.6.1

Lift ^ | Lift v | Comments Off

Comments are closed.