Search

Archives

Pages

Op mijn desktop:

Suggesties, commentaar, ... (klik of schrijf zelf:)e-mail webgang
Laatste titels:

sPIonnenkoffer: experimenteerbord voor Raspberry Pi

RadioLab, Uitzending do 18:00 ** May 26th, 2022 by wim.webgang **

spionnenkoffer
- Joy-Pi (van Joy-It) uitgekomen rond 2018.
- Volgens de doos: “The education box for maker and students”

Maar zonder Raspberry Pi! Volgens de opdruk op het bord Raspberry pi 2 of 3, volgens de handleiding gaat ook 4.

Een heel erg complete koffer vol met sensoren en actuatoren, een 7″ beeldscherm ingebouwd in deksel, met camera, afstandsbediening, draadloos klein toetsenbord, ir afstandsbediening, rfid-tags, afstandssensor, pir sensor, micro, zoemer, bibbermotor, servo en stappenmotor, LED-vierkant, LCD display, 4delig segment display, weerstand+ rode led, ..
Ook andere overgangs/koppelstukken/verbindingen zijn voorzien, o.a. micro-usb (nodig voor keyboard), haakse minijack, gpio-kabel, hdmi mini naar flatcable (?) … Er zit zelfs een schroevendraaier bij om de Pi te monteren met schroefjes. Drukknopjes in kruis en veld 3*4.
Het voedingsdeel is uitgebreid, en wordt verbonden met een bijgeleverde kabel met extern blokje als voeding vanuit het stopcontact.

GPIO
Daar draait het allemaal om bij de Raspberry Pi, en dat hebben ze hier goed begrepen: twee kolommen leds geven de toestand van de GPIO pinnen aan met gekleurde lichtjes.

Ik mis wel een opbergvakje voor de losse componenten, bv uitneembaar en bewaard ter hoogte van de rfid tag voeler. En de stroomkabelaansluiting achteraan van buitenaf te bereiken zodat je de koffer kan dichtklappen zonder de kabel te pletten.
En voor wie nog meer wil bestaat er een uitbreidingsset met potentiometer, kabeltjes, groter breadboard, magnetisch veld sensor, joystick, i2c, en vooral: een GPIO splitter, zodat je tegelijk de gpio aan het experimenteerbord kan aansluiten, maar tegelijk toch ook nog de pinnen ter beschikking hebt.

Downloads:
- Datablad (pdf, 2018)
- Korte beschrijving (pdf)
- Handboek (python): pdf is nog geupdate 8/4/2022!
- Scratch gebruik ; pdf (2019)
- mini-keyboard (pdf)
- scipts, images, …
https://joy-pi.net/de/downloads
In 2021 hebben ze een nieuwe versie gemaakt die “joy-pi note” genoemd wordt, maar die wel veel duurder is. Bij de note is het echt de bedoeling een soort laptop te hebben, met groter scherm en uitneembaar toetsenbord waaronder het experimenteerbord zit.

Arduino experimenteerbord 3:
Whadda stem shield for Arduino (Om de reeks van de Arduino experimenteerborden af te sluiten)

- Whadda WSEDU10 shield voor Arduino
Helaas, en dat stond niet duidelijk aangegeven op de site, is dit geen kant en klaar opsteekbord of shield, zoals we gewoon zijn van Whadda, maar een soldeerproject dat ontstaan is in een Bernardusschool. Deze doos bevat een verzameling losse componenten om zelf op een bord te solderen…

Teruggevonden link Verloren link
WebGang blog ** July 7th, 2018 by wim.webgang **

http://wiki.ninux.org/FrontPage

Lift ^ | Lift v | Comments Off

Comments are closed.