Search

Archives

Pages

Op mijn desktop:

Suggesties, commentaar, ... (klik of schrijf zelf:)e-mail webgang
Laatste titels:

Vier procent

Uitzending do 18:00 ** January 12th, 2023 by wim.webgang **

Password1234!
Deze titel is wat ze noemen een “sterk wachtwoord”. Het bevat een aantal verschillende tekens, als hoofd- en kleine letters, cijfers, leesteken. Helaas is het samengesteld van typische delen die gemakkelijk kunnen geraden worden door een computersysteem dat lijstjes van namen en wachtwoorden combineert om proberen binnen te geraken op een online systeem. Een toezichthouder van de Amerikaans overheid deed een test waarbij ze een computersysteem maakten dat snel wachtwoorden kon uitproberen. Ze staken er lijstjes in die ze vonden op internet, bv uit ooit gekraakte accounts waarbij de gegevens online verschenen. Zo was het mogelijk om de wachtwoorden van duizenden werknemers van het ministerie van binnenlandse zaken van de VS te “raden”. Relatief eenvoudige combinaties met “password”, zoals bovenstaande, werden door vier procent van de werknemers gebruikt. Een aanzienlijk deel gebruikte een combinatie waar de naam van hun dienst in voorkwam.
Het systeem kostte tussen tien en twintigduizend euro, en dat is verbazingwekkend weinig voor de opbrengst van gekraakte accounts.

Lift ^ | Lift v | Comments Off

Comments are closed.