Search

Archives

Pages

Op mijn desktop:

Suggesties, commentaar, ... (klik of schrijf zelf:)e-mail webgang
Laatste titels:

STEM shield for Arduino: om te solderen

RadioLab, Uitzending do 18:00 ** January 26th, 2023 by wim.webgang **


(foto: webgang)
Ik heb de verrassing van dit STEM shield ondertussen verwerkt, en de componenten op een uurtje tijd op het bord gesoldeerd.
Op de foto boven: Rechts onder zie je de “ruitertjes” om over twee naast elkaar liggende pinnen te steken om een verbinding te maken.
Een handleiding zit er niet bij, die moet je online zoeken: manuals.whadda.com; je vindt er ook het pinout schema en schema van het bord.

Foto bord: Je ziet ook waar de condensatoren moeten komen; er staan schijnbaar twee haakjes ( ) en een recht streepje geeft aan waar de + moet komen. Maar vanaf de condensator op het bord gestoken wordt, kan je de aanduiding niet meer zien, en kan je dus niet controleren of hij juist zit.
Voordien moest ik wel op zoek naar een handleiding, die ik vond en afgedrukt heb om op te kunnen noteren.
De handleiding is goed, duidelijke foto’s, soms wijkt het een beetje af van mijn uitvoering. De header pinnen die per twee of drie op het bord gesoldeerd zijn, moesten van een langer latje afgeknipt worden, en die braken gemakkelijk verkeerd. Gelukkig had ik een stukje over om het verkeerd afgebroken stuk te vervangen.
Ook nog een foto van het resultaat; het “shield” op een “Arduino Uno” geplaatst. Nu nog testen .. (wordt vervolgd).

Lift ^ | Lift v | Comments Off

Comments are closed.