Search

Archives

Pages

Op mijn desktop:

Suggesties, commentaar, ... (klik of schrijf zelf:)e-mail webgang
Laatste titels:

Van Crypto naar AI

Uitzending do 18:00 ** May 11th, 2023 by wim.webgang **

Bedrijven die investeerden in computersystemen voor het maken en verwerken van cryptomunten, zagen hun markt recentelijk in elkaar stuiken. Enerzijds is er de crisis in de wereld van de cryptomunten, en anderzijds schakelen sommige daarvan over op milieu-vriendelijkere technologie. Zo werden algoritmes zoals dat van de Ethereum blockchain aangepast om niet meer zo veel rekenkracht en dus energie te gebruiken. Dat was dan pech voor de Mining Companies die massaal investeerde in CPU’s en GPU’s om die rekenkracht in huis te hebben. Zij gaan nu op zoek naar andere toepassingen van hun rekenkracht, en komen terecht bij AI. Die vereist ook massale computerrekenkracht, en de miners kunnen dat leveren.

Oorspronkelijk: proof of work om de transacties te verifieren, wat rekenintensiever was dan recentere methoden.

Lift ^ | Lift v | Comments Off

Comments are closed.